Tarka ze słodkich ziemniaków i rzepy
Słodkie ziemniaki i rzepa Gratin może być tylko przystawka szukasz. Ten przepis służy 12. Na 97 centów za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 361 kalorii. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Mieszanka soli, masła, liści estragonu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 37%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Tarka z rzepy i słodkich ziemniaków, Tarka Z Rzepy Ze Słodkich Ziemniaków, oraz Tarka z ziemniaków i rzepy dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 177°. masło 3-quart zapiekanka.
Aby blanszować rzepy, doprowadzić duży garnek wody do wrzenia.
Dodać pokrojoną rzepę i gotować 5 protokół.
Wyjąć je i dokładnie osuszyć w sitku.
Delikatnie połączyć rzepy i słodkie ziemniaki.
Do zapiekanki włożyć warstwę warzyw i polać połową masła.
Obficie posypać estragonem, solą i pieprzem i przykryć połową parmezanu. Zrób kolejną warstwę. Top z bułką tartą i wlać śmietanę po bokach. Do kropki z pozostałym masłem i parmezanem.
Piec, aż warzywa są miękkie, ale nie mushy, 1 do 1 1/2 godziny.
Zapiekanka może być wykonana z wyprzedzeniem kilku dni lub zamrożona do 3 miesięcy.
Niech rozmrozić w lodówce i podgrzać przez 30 do 45 minut w piekarniku lub podgrzać w kuchence mikrofalowej.
Pominąć słodkie ziemniaki i podwoić ilość rzepy.
Wygodna rozrywka Nathalie Dupree Nathalie Dupree