Tangerine Tossed Salad
Tangerine rzucił Sałatka trwa około 40 minut od początku do końca. Ten przepis serwuje 6 i kosztuje 68 centów za porcję. Ten hor d ' oeuvre ma 145 kalorii, 3G białka, oraz 9g tłuszczu na porcję. Jest to dobra opcja, jeśli śledzisz bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie dieta. Ten przepis z Taste of Home wymaga migdałów, octu jabłkowego, zielonej cebuli i oliwy z oliwek. 3 osoby cieszyły się, że wypróbowały ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 58%, co jest dobre. Jeśli podoba Ci się ten przepis, spójrz na te podobne przepisy: Tangerine Tossed Salad, Tangerine Tossed Salad, oraz Tangerine Tossed Salad.
Instrukcje
Na małej patelni gotuj i mieszaj migdały i 2 łyżki cukru na średnim ogniu przez 25-30 minut lub do rozpuszczenia cukru i opiekania migdałów.
Zdjąć z ognia. Obierz i przekrój mandarynki, zachowując 1 łyżkę soku.
W dużej misce wymieszaj sałatę, cebulę, mandarynki i migdały. W małej misce wymieszaj ocet, olej, sól, pieprz, zarezerwowany sok i pozostały cukier.
Polać sałatką; wrzucić do płaszcza.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner to moje najlepsze typy sałatek. Sauvignon Blanc i Gruner Veltliner mają nuty herby, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkich winegret, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Broadside Chardonnay z oceną 4,4 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym dopasowaniem. Kosztuje około 15 dolarów za butelkę.
![Broadside Chardonnay]()
Broadside Chardonnay
Jasne jasne złoto. Dojrzałe aromaty gruszki i nektaryny wykazują dobrą klarowność i podnoszą zadymiony osad i niuanse prażonych ziaren z napowietrzaniem. Jedwabista i otwarta dzianina, oferująca skoncentrowane smaki sadu i owoców pestkowych uzupełnione sugestiami kopru włoskiego i miodu. Jakość dymu powraca po długim, gładkim wykończeniu, które pozostawia odświeżająco gorzką nutę Skórki gruszki.