Tangerine Semifreddo z solonymi migdałami kruche

Tangerine Semifreddo z solonymi migdałami kruche
Need a bezglutenowe i wegetariańskie przystawki? Mandarynka Semifreddo z solonym migdałem kruchy może być świetnym przepisem do wypróbowania. Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 726 kalorii, 12g białka, oraz 44g tłuszczu każdy. Na 3,27 zł za porcję, ten przepis okładki 16% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Udaj się do sklepu i odbierz sodę oczyszczoną, wodę, ciężką śmietanę do ubijania i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 35%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Tangerine Semifreddo (Mrożony Suflet Mandarynkowy), Kruche, Solone, Chrupiące Migdały Roca, oraz Migdałowy Nugat Semifreddo z słodko-gorzkim sosem czekoladowym (semifreddo al Torrone) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Płaszcz Duży obramowany arkusz do pieczenia z 1 łyżką masła.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
2
Połącz cukier, syrop kukurydziany, 1 szklankę wody i 1/4 łyżeczeksalt w ciężkim dużym rondlu. Wymieszaj ciepło overmedium, aż cukier się rozpuści. Dołącz termometr do boku patelni. Zwiększ ogrzać do średniej wysokości i doprowadzić do wrzenia. Gotowanie bez mieszania, aż mieszanina zmieni amberand termometr rejestruje 330 ° F do 340 ° F, około 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Syrop KukurydzianySyrop Kukurydziany
CukierCukier
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
PatelniaPatelnia
3
Zdjąć z ognia; natychmiast wymieszać pozostałą 1 łyżkę stołowąbutter, a następnie migdały i soda oczyszczona (mieszanina będzie bańka). Pracując szybko, wylej na przygotowaną blachę do pieczenia.Używając metalowej szpatułki offsetowej, szybko rozmieszcz do nieregularnego prostokąta o wymiarach 15 x 10 cali.
Składniki, których będziesz potrzebować
Soda OczyszczonaSoda Oczyszczona
MigdałyMigdały
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
SzpatułkaSzpatułka
4
Posypać 1 łyżeczka soli morskiej równomiernie overbrittle. Chłodny kruchy całkowicie w pokoju Temperatura do firmy, o 2 hours.DO naprzód: można dokonać 1 tydzień do przodu.Złamać kruche na nieregularne kawałki i przechowywaćw hermetycznym pojemniku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
5
Grubo posiekać wystarczająco kruche tomeasure 1 1/2 filiżanki; przechowywać w hermetycznym pojemniku, tworząc mieszaninę semifreddo.
1
Linia 9x5x3-calowa patelnia metalloaf z 2 warstwami folii, pozostawiając obfity zwis ze wszystkich stron. Napełnij dużą miskę kostkami lodu i wodą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kostki LoduKostki Lodu
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia FoliowaFolia Foliowa
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
PatelniaPatelnia
2
Żółtka Whiskegg, 1/2 szklanki cukru, sok z mandarynki i skórki mandarynki w średniej metalowej misce.Ustawić miskę z mieszaniną żółtka na rondlu gotującej się wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
MandarynkaMandarynka
CukierCukier
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Trzepaczka stale zagęszcza mieszaninę i natychmiastowo odczytuje termometr włożony do rejestratorów mieszanin160 & deg; F, około 3 minut.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
4
Wyjmij miskę Znad gorącej wody i ustaw nad miską z wodą lodową. Za pomocą miksera elektrycznego, beat mixtureuntil grube i chłodne, o 3 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
LódLód
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser RęcznyMikser Ręczny
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Wyjąć miskę z lodowatej wody.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
6
Ubij śmietanę w innej dużej misce, aż doformuje się ciasto; odstawić. Używając czystych suszarek, ubijaj białka w innym dużym oczku, aż uformują się miękkie szczyty. Stopniowo dodawać 1/2 szklanki cukru, 1 łyżkę stołową na raz i ubijać do sztywności, ale nie do wyschnięcia. Złożyć 1/3 białka ofegg w mieszaninę żółtkową, aby rozjaśnić.Złóż pozostałe białka w 2 dodatkach.Złóż w bitej śmietanie w 2 dodatkach untiljust incorporated.
Składniki, których będziesz potrzebować
Bita śmietanaBita śmietana
Białka JajBiałka Jaj
KremKrem
CukierCukier
żółtko Jajażółtko Jaja
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
7
Rozprowadzić 1/3 mieszaniny semifreddo (około 3 szklanek) równomiernie na patelni bochenkowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
8
Posypać 3/4 filiżanki kruche równomiernie na. Powtórz warstwęz połową pozostałej mieszaniny półfreddo;posypać pozostałe 3/4 szklanki kruche nad, thenrozkładać pozostałą mieszaninę półfreddo nad (bochenek patelni będzie bardzo pełny i mieszanka willextend nieco nad wierzchu patelni). Fold plasticwrap zwis nad semifreddo na pokrycie.Zamrozić na noc. DO AHEAD: może być wykonany2 dni do przodu. Zamrozić.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia BochenkowaPatelnia Bochenkowa
1
Przynieś sok z mandarynki i gotuj się w ciężkim małym rondlu overmedium-na dużym ogniu, od czasu do czasu mieszając.Gotować, aż mieszanina jest syropy i reduced do Hojny 1/3 szklanki, często mieszając, o 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z MandarynekSok Z Mandarynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
2
Przenieść do miski; całkowicie ostudzić.Mieszać w segmentach mandarynki. DO AHEAD: Canbe wykonane 8 godzin do przodu. Kryj się i wyluzuj.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
3
Odwróć semifreddo na talerz.
4
Removeplastic wrap. Zanurz duży nóż w gorącej wodzie, wytrzyj do sucha, a następnie pokrój semifreddo crosswiseinto plastry o grubości 1 cala, zanurz nóż w wodzie i wytrzyj do sucha w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
świeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączoneświeże Liście Bazylii, Umyte I Odsączone
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
NóżNóż
5
Miejsce 1 plasterek na każdym talerzu. Łyżka sosu mandarynkowego semifreddo i służyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
MandarynkaMandarynka
1
Sól morska Maldon ma miękkie kryształy w kształcie piramidy i łagodny flavor.It jest dostępny w niektórych sklepach z żywnością specjalistycznąi od igourmet.com.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól MorskaSól Morska
1
Aby uzyskać najlepsze wyniki, nie rób tego deseru więcej niż dwadzień naprzód. Posiekane kruche w thesemifreddo zmięknie i może uczynić thedessert zbyt miękkie, aby pokroić.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia6
Magazyn