Tandoori Turcja

Tandoori Turcja
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj indyka Tandoori. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 77g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z limonki, jogurt pełnotłusty, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tandoori - Szaszłyki Z Indyka, Zupa Z Indyka Tandoori, oraz tandoori aloo lub aloo tikka, jak zrobić tandoori aloo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tosty przyprawy na patelni na średnim ogniu, wirowanie często, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Ochłoń. Pracując partiami, drobno zmiel mieszaninę w młynku do przypraw. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
1
Tosty przyprawy na patelni na średnim ogniu, wirowanie często, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
2
Ochłoń. Pracując partiami, drobno zmiel mieszaninę w młynku do przypraw. Przesiać przez sitko o średnich oczkach do małej miski; mieszać, aby połączyć. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
1
Osuszyć indyka ręcznikami papierowymi. Wcierać do środka i na zewnątrz solą; przenieść do worka do pieczenia. Nadziewamy indyka strąkami kardamonu i nasionami kminku, następnie cebulą, selerem i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez SkórekPokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartkiTortille Mączne (10 Cali), Pokrojone Na ćwiartki
1
Wyczyść wszystkie składniki w blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Zalać marynatą do worka do pieczenia. Rozmaz w całej Turcji. Zawiązać torbę i ułożyć indyka, od strony piersi w dół, w dużej ciężkiej patelni do pieczenia. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala1 Duża Słodka Cebula, Pokrojona W Poprzek Na Plasterki O Grubości 3/4 Cala
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kapusta Fioletowa, Drobno PokrojonaKapusta Fioletowa, Drobno Pokrojona
3
Pozostawić indyka w torbie w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. Przekręć pierś do góry. Utwórz otwory parowe w torbie, jeśli wymagają tego instrukcje producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Rozgrzej piekarnik do 204°. piecz indyka przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę do350. piecz, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do najgrubszej części uda (torba z termometrem) zarejestruje 160, około 1 1/2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Wytnij górną część torby, uważając na parę i soki, i pociągnij za indyka. Piecz indyka, aż pierś będzie głęboko rumiana, ale nie poparzy i termometr włożony w udo 74°, 15-30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Przełożyć na talerz.
7
Pozostaw na co najmniej 20 minut przed rzeźbieniem.
8
W międzyczasie przecedzić soki do dużego rondla. Łyżka tłuszczu z powierzchni. Dusić na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się do 3 1/2 szklanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
20 świeżych Truskawek Bez Szypułek20 świeżych Truskawek Bez Szypułek
9
Pokroić indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10
Podawać z sosem towarzyszącym.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

0Batoniki toffi Heathnasiona ajwainnasiona ajwain2Batoniki toffi Heathnasiona ajwainnasiona ajwain24liście laurowe, pokruszoneliście laurowe, pokruszone33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calakardamon czarnykardamon czarny5kardamon czarnykardamon czarny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calapieprz czarnypieprz czarny2łodygi selera naciowego, posiekanełodygi selera naciowego, posiekane2Batoniki toffi Heath1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania133"-4" laska cynamonu, rozbita na kawałki12 łyżeczki czosnku w proszkunasiona kolendrynasiona kolendry33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calanasiona kolendrynasiona kolendry12 łyżeczki czosnku w proszku3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki33 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokozieradka suszonakozieradka suszona23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calagaram masalagaram masala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekany czosnekdrobno posiekany czosnek4ząbki czosnkuząbki czosnku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany obrany imbirposiekany obrany imbir23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calazielone strąki kardamonuzielone strąki kardamonu5zielone strąki kardamonuzielone strąki kardamonu12 łyżeczki czosnku w proszkukardamon mielonykardamon mielony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody12 łyżeczki czosnku w proszkuczajniczek cały czarny pieprzczajniczek cały czarny pieprz23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calatandoori masalatandoori masala1( bakłażany)czerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekubki jogurtu pełnoziarnistegokubki jogurtu pełnoziarnistego5kilogramyTurcjaTurcja
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia43
Magazyn