Tandoori Turcja

Tandoori Turcja
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj indyka Tandoori. Ten przepis służy 12 i kosztuje $4.01 za porcję. Jedna porcja zawiera 582 kalorie, 77g białka, oraz 21 g tłuszczu. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka soku z limonki, jogurt pełnotłusty, chili w proszku i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć laskę cynamonu, można śledzić to danie główne z Lody cynamonowe z cynamonowymi chipsami jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i pierwotne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 78%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tandoori - Szaszłyki Z Indyka, Zupa Z Indyka Tandoori, oraz tandoori aloo lub aloo tikka, jak zrobić tandoori aloo dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Tosty przyprawy na patelni na średnim ogniu, wirowanie często, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Ochłoń. Pracując partiami, drobno zmiel mieszaninę w młynku do przypraw. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
1
Tosty przyprawy na patelni na średnim ogniu, wirowanie często, aż pachnące, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
W Razie Potrzeby Do Smarowania TostówW Razie Potrzeby Do Smarowania Tostów
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
2
Ochłoń. Pracując partiami, drobno zmiel mieszaninę w młynku do przypraw. Przesiać przez sitko o średnich oczkach do małej miski; mieszać, aby połączyć. DO AHEAD: można dokonać 1 miesiąc do przodu. Przechowywać szczelnie w temperaturze pokojowej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
1
Osuszyć indyka ręcznikami papierowymi. Wcierać do środka i na zewnątrz solą; przenieść do worka do pieczenia. Nadziewamy indyka strąkami kardamonu i nasionami kminku, następnie cebulą, selerem i czosnkiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
KardamonKardamon
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
1
Wyczyść wszystkie składniki w blenderze.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
2
Zalać marynatą do worka do pieczenia. Rozmaz w całej Turcji. Zawiązać torbę i ułożyć indyka, od strony piersi w dół, w dużej ciężkiej patelni do pieczenia. Przechowywać w lodówce przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji3 łyżki Prażonych Nasion Sezamu Do Dekoracji
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Fasola Cannelloni, OdsączonaFasola Cannelloni, Odsączona
3
Pozostawić indyka w torbie w temperaturze pokojowej na 1 godzinę. Przekręć pierś do góry. Utwórz otwory parowe w torbie, jeśli wymagają tego instrukcje producenta.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
4
Rozgrzej piekarnik do 204°. piecz indyka przez 30 minut. Zmniejsz temperaturę do350. piecz, aż natychmiastowy odczyt termometru włożony do najgrubszej części uda (torba z termometrem) zarejestruje 160, około 1 1/2 godziny dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
5
Wytnij górną część torby, uważając na parę i soki, i pociągnij za indyka. Piecz indyka, aż pierś będzie głęboko rumiana, ale nie poparzy i termometr włożony w udo 74°, 15-30 minut dłużej.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostry Sos Z Oleju SezamowegoOstry Sos Z Oleju Sezamowego
6
Przełożyć na talerz.
7
Pozostaw na co najmniej 20 minut przed rzeźbieniem.
8
W międzyczasie przecedzić soki do dużego rondla. Łyżka tłuszczu z powierzchni. Dusić na średnim ogniu, aż sos zmniejszy się do 3 1/2 szklanki, o 20 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Makaronem
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
9
Pokroić indyka.
Składniki, których będziesz potrzebować
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
10
Podawać z sosem towarzyszącym.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki6 Dużych Ząbków Czosnku, Pokrojonych W Cienkie Plasterki

Składniki

0Batoniki toffi Heathnasiona ajwainnasiona ajwain2Batoniki toffi Heathnasiona ajwainnasiona ajwain24liście laurowe, pokruszoneliście laurowe, pokruszone32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzukardamon czarnykardamon czarny5kardamon czarnykardamon czarny1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokiełbasa wieprzowa bez osłonkikiełbasa wieprzowa bez osłonki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzupieprz czarnypieprz czarny2łodygi selera naciowego, posiekanełodygi selera naciowego, posiekane2Batoniki toffi Heath1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania1 łyżeczka suszonego oregano, plus więcej do posypania133"-4" laska cynamonu, rozbita na kawałki11 łyżka suszonego oreganonasiona kolendrynasiona kolendry32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzunasiona kolendrynasiona kolendry11 łyżka suszonego oregano3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki32 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzu3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki3 rdzawe ziemniaki, pokrojone na 1-calowe kawałki1Podwójnie nadziewane ciasteczka Oreokozieradka suszonakozieradka suszona22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzugaram masalagaram masala591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwedrobno posiekany czosnekdrobno posiekany czosnek4ząbki czosnkuząbki czosnku1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekany obrany imbirposiekany obrany imbir22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzuzielone strąki kardamonuzielone strąki kardamonu5zielone strąki kardamonuzielone strąki kardamonu11 łyżka suszonego oreganokardamon mielonykardamon mielony591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweRude ziemniaki, około 6 uncji każdyRude ziemniaki, około 6 uncji każdy1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeży sok z limonkiświeży sok z limonki591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweuncje płynu świeżej wodyuncje płynu świeżej wody11 łyżka suszonego oreganoczajniczek cały czarny pieprzczajniczek cały czarny pieprz22 łyżeczki grubo mielonych ziaren pieprzutandoori masalatandoori masala1( bakłażany)czerwona cebula, posiekanaczerwona cebula, posiekana9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwekubki jogurtu pełnoziarnistegokubki jogurtu pełnoziarnistego5kilogramyTurcjaTurcja
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje12
Ocena Zdrowia43
Magazyn