Tandoori marynowane kury kornwalijskie na rożnie
Tandoori marynowane kury kornwalijskie na rożnie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 691 kalorii, 55g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sok z limonki, kliny z limonki, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Rożen Marynowany Kury Kornwalijskie, Zioła Czosnek Rożen Cornish Gry Kury, oraz Marynowane Kury Z Dziczyzny dla podobnych receptur.
Instrukcje
W misce umieścić cebulę, czosnek, imbir, szafran, sok z limonki, jogurt i pozostałe przyprawy. Wymieszać, aby połączyć.
Kury umieścić w naczyniu do pieczenia i natrzeć całą kurę, w tym jamę marynatą. Przykryć kury i niech marynować w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Szaszłyk kury na rożnie i grill przez około 1 1/4 godziny lub aż gotowane przez.
Umieścić pokrojoną cebulę w misce z lodowatą wodą, przykryć i przechowywać w lodówce, podczas gdy kury są grillowania. Tuż przed podaniem wyjąć cebulę z wody i osuszyć. Połowę kur i podawać z plasterkami cebuli, gałązkami kolendry i klinami limonki.