Tandoori marynowane kury kornwalijskie na rożnie

Tandoori marynowane kury kornwalijskie na rożnie
Tandoori marynowane kury kornwalijskie na rożnie mogą być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten przepis służy 6. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy i pierwotny przepis ma 691 kalorii, 55g białka, oraz 45 g tłuszczu na porcję. Na 2,81 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jeśli masz sok z limonki, kliny z limonki, sól koszerna i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby użyć nici szafranowych, możesz podążać za tym daniem głównym z Lody Szafranowe jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin i 35 minut. Z łyżeczką wynik 59%, to danie jest solidne. Spróbuj Rożen Marynowany Kury Kornwalijskie, Zioła Czosnek Rożen Cornish Gry Kury, oraz Marynowane Kury Z Dziczyzny dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
W misce umieścić cebulę, czosnek, imbir, szafran, sok z limonki, jogurt i pozostałe przyprawy. Wymieszać, aby połączyć.
Składniki, których będziesz potrzebować
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
SzafranSzafran
Czosnek Goya®Czosnek Goya®
1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake1 Szklanka Mirinu Lub Słodkiego Sake
Wietnamskie Chipsy CynamonoweWietnamskie Chipsy Cynamonowe
1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego1/4 Szklanki Jogurtu Truskawkowego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
2
Kury umieścić w naczyniu do pieczenia i natrzeć całą kurę, w tym jamę marynatą. Przykryć kury i niech marynować w lodówce przez co najmniej 4 godziny i do 24 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek2 3/4 Uncji (75 Gramów) Złotych Rodzynek
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych1-1/2 Kwarty Lodów O Smaku Ciasteczek I śmietanki, Zmiękczonych
3
Rozgrzej grill do wysokiej temperatury. Szaszłyk kury na rożnie i grill przez około 1 1/4 godziny lub aż gotowane przez.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukierki Air Head Pokrojone W Cienkie PaskiCukierki Air Head Pokrojone W Cienkie Paski
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
4
Umieścić pokrojoną cebulę w misce z lodowatą wodą, przykryć i przechowywać w lodówce, podczas gdy kury są grillowania. Tuż przed podaniem wyjąć cebulę z wody i osuszyć. Połowę kur i podawać z plasterkami cebuli, gałązkami kolendry i klinami limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Klin WapiennyKlin Wapienny
1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego1 Szklanka Białego Jęczmienia Perłowego
3 łyżki Oleju Roślinnego3 łyżki Oleju Roślinnego
1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane1-1/2 łyżeczki Mielonego Czosnku GOYA® Lub 3 Ząbki świeżego Czosnku, Drobno Posiekane
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy(po Kubku Wielkości Przekąski) Budyń Cytrynowy
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs, 35 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia22
Magazyn