Tandetne Pieczone Cebule Vidalia
Tandetne pieczone cebule Vidalian może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 10g białka, 20 g tłuszczu, oraz w sumie 331 kalorii. Ten przepis służy 4 i kosztuje $1.64 za porcję. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe dieta. Mieszanka masła, cebuli vidalian, sera jarlsberg i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Przynosi wam to moje przepisy. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 31%. Ten wynik nie jest taki niesamowity. Podobne przepisy to Pieczona Cebula Vidalian, Pieczona Cebula Vidalian, oraz Pieczona Cebula Vidalian.
Instrukcje
Cebulę obrać; od spodu każdej z nich pokroić cienki plasterek, tworząc podstawę dla cebuli. Wyłóż płytką dziurkę w górnej części każdej cebuli.
Umieść każdą cebulę na 12-calowym placu z wytrzymałej folii aluminiowej; zawiń boki każdego z nich, tworząc miskę na ciecz. Pozostawić zwis folii, pozostawiając wierzchołki cebuli odsłonięte.
Razem wymieszać bulion i kolejne 3 składniki; równomiernie skropić cebulę. Wymieszaj mieszankę przypraw, sól czosnkową i pieprz cytrynowy.
Posypać około 2 łyżki mieszanki przypraw na każdej cebuli. Na wierzchu po 1 łyżce masła.
Nacisnąć krawędzie folii razem; delikatnie skręcić, aby uszczelnić.
Umieścić na blasze do pieczenia.
Piec w temperaturze 400 przez 1 godzinę i 15 minut. Delikatnie odkleić brzegi folii, pozostawiając cebulę i płyn w foliowych kubkach. Cebulę równomiernie z serem.
Broil 5 1/2 cala od ciepła 1 do 2 minut lub aż ser topi.
* Ser szwajcarski, ser Monterey Jack z papryką lub ser fontina mogą być zastąpione serem Jarlsberg.
Uwaga: Tylko do celów testowych użyliśmy mieszanki przypraw Morton Natures Seasons do mieszanki przyprawowej.