Tamaryndowca-szkliwione szaszłyki jagnięce z przysmakiem suszonych moreli

Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc spróbuj szkliwionych szaszłyków jagnięcych z suszoną morelą. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis służy 6 i kosztuje 3,36 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 349 kalorii, 22g białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka soku z limonki, pasta z tamaryndowca, złoty brązowy cukier i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Aby zużyć złoty brązowy cukier, możesz podążać za tym daniem głównym z Chewy Brown Sugar & Brown Ale Cookies jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Tamaryndowe glazurowane Tacos z kaczką z grillowanym ananasem i marynowaną cebulą, Grillowane szaszłyki wołowe z suszonymi pomidorami, oraz Szaszłyki Jagnięce Szkliwione Żurawiną.
Instrukcje
Pierwsze 4 składniki zagotować w małym rondlu na dużym ogniu. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż zmniejszy się do 1 szklanki, mieszając od czasu do czasu, o 8 protokół.
Zdjąć z ognia. Wymieszać z sokiem z limonki.
W średniej misce wymieszać morele i kolejne 5 składników. Doprawić do smaku solą i pieprzem. (Glazura i smak mogą być wykonane 1 dzień wcześniej; przykryć oddzielnie i schłodzić. Doprowadzić smak do temperatury pokojowej. Wymieszać glazurę na średnim ogniu, aż do ogrzania.)
Kawałki jagnięciny i cebuli nawlecz na szaszłyki, używając około 6 kawałków cebuli i jagnięciny na szaszłyk. (Szaszłyki można przygotować 1 dzień wcześniej. Kryj się i wyluzuj.)
Przygotować grilla (średnio-wysokie ciepło).
Posypać szaszłyki solą i pieprzem. Grilluj jagnięcinę do pożądanej doneness, obracając raz i fastrygowanie glazurą podczas ostatniej minuty grillowania, około 2 minut w sumie dla średnio rzadkich.
Przekaż szaszłyki na talerz.
* Dostępne na rynkach indyjskich.