Tamales wieprzowe Sylwii
Tamales wieprzowe Sylwii to bezmleczne przepis z 36 porcjami. Jedna porcja zawiera 290 kalorii, 13g białka, oraz 5G tłuszczu. Na 50 centów za porcję, ten przepis okładki 18% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i podnieś proszek do pieczenia, wodę, cebulę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać łuski kukurydzy, można śledzić to danie główne z Chleb Bananowy Paleo-Bez Jajek I Orzechów jako deser. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowali ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Sprawdza się jako tanie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 6 godzin i 45 minut. Z łyżeczką wynik 66%, to danie jest solidne. Podobne przepisy to Tamales Wieprzowe, Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, oraz Pulled-Pork Tamales.
Instrukcje
W dużym garnku umieścić pupę wieprzową, cebulę, 5 ząbków czosnku i 1 łyżkę soli; przykryć wodą. Dusić mieszaninę na średnim ogniu, aż wieprzowina jest bardzo miękka, o 3 godziny. Wyrzucić cebulę i czosnek. Odcedzić i rozdrobnić mięso, zastrzegając płyn.
Rozgrzać patelnię na średnim ogniu. Gotować i mieszać California chile strąki i New Mexico chile strąki w gorącej patelni do tosty i pachnące, 2 do 3 protokół. Spłucz kapsuły chile. Doprowadzić garnek wody do wrzenia i dodać chile strąki; gotować, aż chile strąki są lekko zmiękczone, o 3 protokół.
Osuszyć i schłodzić chile strąki.
Wymieszać 1 szklanka bulionu wieprzowego, 1 szklanka wody, chile strąki, 1 łyżka soli, 3 ząbki czosnku, i kminek razem w blenderze, aż będzie gładka. Wymieszać mięso wieprzowe i sos chile razem w misce.
1/2 szklanki smalcu rozpuścić w dużym garnku na średnim ogniu. Wymieszać mąkę z roztopionym masłem, aż rumiane i pachnące, o 5 protokół. Wymieszaj mieszankę sosu wieprzowo-chile do mieszaniny masła i mąki, dodając więcej soli w razie potrzeby.
Usunąć jedwab i zanieczyszczenia z łusek kukurydzy i moczyć we wrzącej wodzie, 30 minut do 1 godziny.
Odcedzić i umieścić na powierzchni roboczej; przykryć czystym, wilgotnym ręcznikiem.
Masę wymieszać, 1 funt smalcu, 1 szklanka bulionu wieprzowego, proszek do pieczenia i sól w dużej patelni, aż mieszanina będzie puszysta i trzyma się razem.
Wybierz 1 szeroką łuskę kukurydzy lub 2 małe.
Rozprowadzić około 2 łyżki masy mieszaniny na łuskę kukurydzy, rozprzestrzeniania się na boki i około 2 cale od dołu i 1/4 cala od góry. Łyżka 1 do 2 łyżek mieszanki wieprzowej w dół środka mieszaniny masy. Fold boki łuski razem, 1 nad innymi. Wchodzisz na dole łuski nad szwem 2 strony złożone. Powtórz z pozostałymi łuskami i nadzieniem.
Umieść wkładkę do parownika w rondlu i napełnij wodą tuż poniżej dna parownika. Doprowadzić wodę do wrzenia.
Dodaj tamales i gotować, aż napełnianie jest ogrzewany przez i ustawić, 1 do 2 godzin.
Niech tamales odpocząć przez 30 minut przed podaniem.