Tamales Marokański
Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 125 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz 3/4 szklanki Kraft zesty italian dressing, kurczak, ciasto tamale i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Namoczyć łuski kukurydzy w gorącej wodzie 30 minut lub odstawić na noc w wodzie o temperaturze pokojowej. Przygotuj przepis na ciasto Tamale, dodając kminek, kurkumę i kolendrę z mąką.
Zebrać tamales przez rozłożenie 2 łyżki. masy mieszaniny (ciasto tamale) w 3x2-calowy prostokąt w dół środka każdej łuski kukurydzy, pozostawiając około 2 cale gołe na górze łuski. Łyżka 1 Łyżka. kurczaka nad masą w każdej łusce.
Połączyć opatrunek i kolendry; łyżka 1 łyżeczka. mieszaniny opatrunkowej w dół środka mieszaniny masy w każdej łusce; złóż na boki łuski i oba końce, aby całkowicie zamknąć nadzienie.
Stand tamales w koszu parowca w dużym garnku wypełnionym 1/4 pełną wodą. (Upewnij się, że tamales nie dotykają wody.) Doprowadzić wodę do wrzenia; przykryć. Pary 1 godzinę lub aż tamales oderwać od łuski kukurydzy, dodając więcej wody do garnka, gdy jest to konieczne.
Usuń tamales z kosza parowca; lekko ostudzić. Top z BREAKSTONE ' s lub Knudsen kwaśną śmietaną tuż przed podaniem, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
![Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir]()
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.