Tamales Marokański

Tamales Marokański
Ten przepis sprawia, że 20 porcji z 125 kalorii, 6G białka, oraz 6G tłuszczu każdy. Na 43 grosze za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz 3/4 szklanki Kraft zesty italian dressing, kurczak, ciasto tamale i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 13%. Ten wynik nie jest taki super. Spróbuj Ser z pieczonym Chile Tamales: Tamales de Queso con Rajas, Tamales Santafereños o Bogotános (Region Santa Fe Tamales), oraz Tamales kolumbijski (Tamales Colombianos de mi Mamá) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Namoczyć łuski kukurydzy w gorącej wodzie 30 minut lub odstawić na noc w wodzie o temperaturze pokojowej. Przygotuj przepis na ciasto Tamale, dodając kminek, kurkumę i kolendrę z mąką.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
KurkumaKurkuma
TamalesTamales
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 PosiekanejDo średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)Cukierki Kukurydziane, Dodatkowe Precle I Owalne Ciasteczka Czekoladowe Z Kremem (w Całości I Pokruszone)
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Zebrać tamales przez rozłożenie 2 łyżki. masy mieszaniny (ciasto tamale) w 3x2-calowy prostokąt w dół środka każdej łuski kukurydzy, pozostawiając około 2 cale gołe na górze łuski. Łyżka 1 Łyżka. kurczaka nad masą w każdej łusce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
TamalesTamales
Czosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzosnek, 4 Rozgniecione, Pozostałe 2 Pokrojone W Cienkie Plasterki
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
3
Połączyć opatrunek i kolendry; łyżka 1 łyżeczka. mieszaniny opatrunkowej w dół środka mieszaniny masy w każdej łusce; złóż na boki łuski i oba końce, aby całkowicie zamknąć nadzienie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
4
Stand tamales w koszu parowca w dużym garnku wypełnionym 1/4 pełną wodą. (Upewnij się, że tamales nie dotykają wody.) Doprowadzić wodę do wrzenia; przykryć. Pary 1 godzinę lub aż tamales oderwać od łuski kukurydzy, dodając więcej wody do garnka, gdy jest to konieczne.
Składniki, których będziesz potrzebować
łuski Kukurydzyłuski Kukurydzy
TamalesTamales
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
5
Usuń tamales z kosza parowca; lekko ostudzić. Top z BREAKSTONE ' s lub Knudsen kwaśną śmietaną tuż przed podaniem, w razie potrzeby.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę3 Opakowania (po 8 Uncji Każde) Serka śmietankowego O Obniżonej Zawartości Tłuszczu, Pokrojonego W Kostkę
TamalesTamales
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kosz ParowyKosz Parowy

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Pinot Noir, Riesling i Sparkling rosé to moje ulubione Meksykańskie. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, mogą dobrze współpracować z daniami Meksykańskimi. Sparkling rosé to również bezpieczne połączenie. Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir z 4.6 na 5 gwiazdek wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 26 dolarów za butelkę.
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Concha y Toro Marques de Casa Concha Pinot Noir
Delikatny głęboki czerwony kolor. Nos prezentuje skoncentrowane aromaty truskawek i malin. Podniebienie oferuje wyrafinowaną konsystencję i złożone smaki wiśni, malin, lukrecji o zauważalnej strukturze. Czuje się tak bujny, delikatny i delikatny.To bardzo wszechstronne wino dobrze komponuje się z białymi mięsami, takimi jak królik, wieprzowina czy przepiórka, a także z tłustymi rybami i skorupiakami w lekkich i delikatnych preparatach. Również dobrze radzi sobie z daniami azjatyckimi, takimi jak frytki i łagodne Curry.
TrudnośćEkspert
Gotowe W1 h, 20 m.
Porcje20
Ocena Zdrowia2
Magazyn