Talerz Taco Z Rybami

Talerz Taco Z Rybami
Talerz taco na ryby to pescatarian przepis z 8 porcjami. Jedna porcja zawiera 572 kalorie, 31g białka, oraz 22g tłuszczu. Na $3.96 za porcję, ten przepis okładki 29% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz sok z limonki, tortille kukurydziane, skórkę z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis od Epicurious ma 1 fanów. Sprawdza się jako dość drogie danie główne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Talerz Do Dipów Taco, Talerz Taco, oraz Talerz Przystawek Taco dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Umieścić cebulę i jalapeos w żaroodpornej średniej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Ocet, sok z limonki i sól wymieszać w małym rondlu. Doprowadzić do wrzenia, mieszając, aż sól się rozpuści.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
OcetOcet
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Z SosemPatelnia Z Sosem
3
Wlać cebulę i jalapeos.
Składniki, których będziesz potrzebować
CebulaCebula
4
Odstawić w temperaturze pokojowej co najmniej 1 godzinę i do 8 godzin. (Można dokonać 1 tydzień wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
1
Wszystkie składniki ubić w małej miseczce. (Można dokonać 3 dni wcześniej. Przykryć i przechowywać w lodówce.)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Rozgrzej piekarnik do 191°. lekko na oleju patelni. Char połowa pomidorów, białe części zielonej cebuli, i jalapeo bezpośrednio nad płomieniem gazowym lub w brojlerach.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
TomatillosTomatillos
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
2
Przelać zwęglone warzywa na przygotowaną patelnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Dodaj pozostałe pomidory i ząbki czosnku na patelnię. Piecz, aż wszystkie warzywa będą miękkie, o 12 protokół. Super.
Składniki, których będziesz potrzebować
Całe Ząbki CzosnkuCałe Ząbki Czosnku
TomatillosTomatillos
WarzywaWarzywa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Łodyga i nasiona jalapeo.
5
W blenderze umieścić wszystkie prażone warzywa, zieloną cebulę, kolendrę i 1 łyżkę soku z limonki. Puree, aż będzie gładkie, zatrzymując się, aby kilkakrotnie wepchnąć warzywa w ostrza.
Składniki, których będziesz potrzebować
Zielona CebulaZielona Cebula
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
WarzywaWarzywa
KolendraKolendra
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
42 Czerwony Sznurek Lukrecji42 Czerwony Sznurek Lukrecji
6
Przenieść do średniej miski. W razie potrzeby doprawić solą i sokiem z limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
1
Wymieszać maślankę, kolendra, sos pieprzowy, 1 łyżeczka soli i sok z limonki w dużej misce.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ostry SosOstry Sos
MaślankaMaślanka
Sok Z LimonkiSok Z Limonki
KolendraKolendra
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
2
Dodaj rybę; Wrzuć. Przykryć; schłodzić co najmniej 1 godzinę i do 3 godzin.
Składniki, których będziesz potrzebować
RybyRyby
3
Rozgrzej piekarnik do 149°. zawiń tortille w folię; umieść w piekarniku do ogrzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Rozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do TacosRozdrobnione Sery Mieszane, Takie Jak Sery Do Tacos
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia AluminiowaFolia Aluminiowa
PiekarnikPiekarnik
4
W średniej misce wymieszać mąkę i pozostałe 2 łyżeczki soli.
Składniki, których będziesz potrzebować
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
TrzepaczkaTrzepaczka
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodaj wystarczająco dużo oleju do dużej patelni, aby osiągnąć głębokość 1 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
6
Rozgrzać olej, aż termometr zarejestruje 177°. pracując partiami, wyjąć ryby z marynaty i pogłębiać w mące. Ostrożnie dodać ryby na patelni, przykryć częściowo, i smażyć, aż złoty kolor, obracając od czasu do czasu, o 4 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
MarynataMarynata
Mąka UniwersalnaMąka Uniwersalna
RybyRyby
Olej Do SmażeniaOlej Do Smażenia
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Termometr KuchennyTermometr Kuchenny
PatelniaPatelnia
7
Przełożyć na wyłożoną papierem ręcznikiem blachę do pieczenia, aby odsączyć, a następnie przenieść do piekarnika, aby się ogrzać.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do PieczeniaBlacha Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
8
Skonfiguruj bufet ze wszystkimi mocowaniami taco, wraz ze świeżą salsą i guacamole.
Składniki, których będziesz potrzebować
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)Nóż Do Obierania (używaj Z Osobą Dorosłą)
9
* Pomidory zielone i podobne do pomidorów z papierową łuską, Tomatillo są dostępne w sekcji produktów niektórych supermarketów i rynków łacińskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
TomatillosTomatillos
PomidorPomidor

Składniki

4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiOlej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)Olej roślinny (ilość zależy od sposobu gotowania)1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)gruba sól koszernagruba sól koszerna3(może być lub przeglądać)sól koszerna Gruba, podzielonasól koszerna Gruba, podzielona16tortille kukurydzianetortille kukurydziane1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra2966 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki(pakowane) świeże liście kolendry(pakowane) świeże liście kolendry2ząbki czosnku, nieobraneząbki czosnku, nieobrane4zielona cebula, białe i zielone części oddzielonezielona cebula, białe i zielone części oddzielone8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyGuacamoleGuacamole1jalapeño chilejalapeño chile5smallscałe małe jalapeñoscałe małe jalapeños1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki1pokroić na ½-calowe kawałki (używam cienkiego kotleta schabowego lub skrawków wieprzowych)(lub więcej) świeży sok z limonki(lub więcej) świeży sok z limonki2(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki3(zima)świeży sok z limonkiświeży sok z limonki11 funt cukinii,(pakowane) drobno starta skórka z limonki(pakowane) drobno starta skórka z limonki1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki1 ogórek angielski, obrany, pozbawiony nasion i pokrojony w cienkie plasterki3(zima)SOS ostra paprykaSOS ostra papryka340Orzechy dowolne (posiekane)cebula czerwona (około, połówka wzdłuż, pokrojona cienko w poprzekcebula czerwona (około, połówka wzdłuż, pokrojona cienko w poprzek8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyŚwieża salsaŚwieża salsa1szczyptaSzczypta soliSzczypta soli4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkiocet ryżowy przyprawionyocet ryżowy przyprawiony4736 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkimąka samozbierającamąka samozbierająca1186 średnich ziemniaków Yukon Gold, obranych i pokrojonych w cienkie plasterkichipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowechipsy toffi i półsłodkie chipsy czekoladowe907Orzechy dowolne (posiekane)bez skóry halibut, okoń morski lub filety basowe w paski, pokrojone w paski 1/2 x 1/2 calabez skóry halibut, okoń morski lub filety basowe w paski, pokrojone w paski 1/2 x 1/2 cala340Orzechy dowolne (posiekane)tomatillos,* łuskany, łodygowy, podzielonytomatillos,* łuskany, łodygowy, podzielony8Rabarbar, posiekany, świeży lub mrożonyOlej roślinny (do smażenia)Olej roślinny (do smażenia)

Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir

Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir to moje ulubione ryby. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Możesz spróbować Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris. Recenzenci bardzo lubią to z 4.4 z 5 gwiazdek i cena około 26 dolarów za butelkę.
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Chehalem 3 Vineyard Pinot Gris
Mieszanka trzech wspaniałych winnic, to żywe winogrona tworzą wino przyjazne dla żywności, jasne i czyste. Szare to nie jest. kwas z gruszką, sorbetem cytrynowym, przyprawami i jaśminem sprawia, że usta są pełne wody i ręce się trzęsą.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia21
Magazyn