Tajwańska Zupa Z Makaronem Wołowym

Tajwańska Zupa Z Makaronem Wołowym
Need a dairy free main course? Tajwańska zupa z makaronem wołowym może być niesamowitym przepisem, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 1228 kalorii, 50g białka, oraz 77 g tłuszczu. Na 5,71 zł za porcję, ten przepis Pokrowce 40% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Jesień będzie jeszcze bardziej wyjątkowy z tym przepisem. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz ząbki czosnku, szalotki, makaron pszenny, i kilka innych składników na rękę, można to zrobić. Aby wykorzystać mandarynki można śledzić to danie główne z Tangerine Tea Cakes jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 72%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Tajwańska Zupa Z Makaronem Wołowym, Tajwańska Zupa Z Makaronem Wołowym, oraz Tajwańska Zupa Z Makaronem Danzai.

Instrukcje

1
Przynieś wodę, sos sojowy, wino ryżowe, brązowy cukier, imbir, białe części szalotki, czosnek, łodygi kolendry, skórka mandarynki, anyż Gwiaździsty i płatki czerwonej papryki do wrzenia w garnku 5 - do 6-quart, a następnie zmniejsz ogień i gotuj na wolnym ogniu, odkryte, 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 CmCebula Hiszpańska, Pokrojona W Kostkę O Wymiarach 2,5 Cm
Pakiet Milk DudsPakiet Milk Duds
Scotch Bonnet Chile, PosiekaneScotch Bonnet Chile, Posiekane
Wino RyżoweWino Ryżowe
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
MandarynkaMandarynka
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego RodzajuPosiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Laska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona WaniliiLaska Wanilii, Przecięta Wzdłuż Na Pół I Wydrążona, Aby Zebrać Nasiona Wanilii
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
2
Dodać żeberka i delikatnie gotować na wolnym ogniu, pokryte, obracając od czasu do czasu, aż mięso będzie bardzo miękkie, ale nie rozpada się, 2 1/4 do 2 1/2 godziny.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czerwone Papryczki Jalapeno, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Cienkie PlasterkiCzerwone Papryczki Jalapeno, Pozbawione Pestek I Pokrojone W Cienkie Plasterki
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
3
Pozostawić mięso w płynie do gotowania, odkryte, 1 godzinę.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
4
Przenieś mięso na deskę do krojenia szczypcami i odrzuć kości i membrany, a następnie pokrój mięso w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/2 cala. 3
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Deska Do KrojeniaDeska Do Krojenia
4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego4 Uncje Wysokiej Jakości Sera Dojrzewającego Z Mleka Krowiego, Takiego Jak Beecher's Flagship Cheese, Posiekanego
5
Wlać bulion wołowy przez sito wyłożone gazą do miski i wyrzucić ciała stałe. Odtłuścić tłuszcz z płynu do gotowania i przenieść płyn do 3-litrowego rondla.
Składniki, których będziesz potrzebować
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
Z Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z KurczakaZ Kością, Ze Skórą, Udka I Nogi Z Kurczaka
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
6
Dodać bulion z kurczaka i mięso i podgrzać zupę na umiarkowanie małym ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
7
Tymczasem, gotować makaron w garnku 6-do 8-quart (niesolone) wrzącej wody do miękkości, o 7 minut (14 do 15 minut dla linguine).
Składniki, których będziesz potrzebować
Pomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe KawałkiPomidor śliwkowy, Pokrojony Na 1-calowe Kawałki
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1 Pasek Skórki Z Cytryny1 Pasek Skórki Z Cytryny
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do DekoracjiŚwieże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
8
Makaron dobrze osuszyć w durszlaku i podzielić na 4 duże miski do zupy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
Twój Ulubiony Ostry Sos Do PodaniaTwój Ulubiony Ostry Sos Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę4 Złote Ziemniaki Z Yukonu, Umyte I Pokrojone W 3/4-calową Kostkę
Cukierki Peachie-oCukierki Peachie-o
9
Bulion z kadzi nad makaronem i top z mięsem, zielenina szalotka, kiełki fasoli, marynowane musztardy, gałązki kolendry, i czerwony chile (jeśli używasz).
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana MusztardaMarynowana Musztarda
Filiżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z IndykaFiliżanka Pokrojonej W Paski Gotowanej Piersi Z Indyka
3 Krople Sosu Sojowego3 Krople Sosu Sojowego
Czerwona Papryka ChiliCzerwona Papryka Chili
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
Propozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym MakaronemPropozycja Podania: Podawać Z Ugotowanym Makaronem
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
ChochlaChochla
10
* Dostępne na niektórych rynkach azjatyckich.
11
** Dostępne na niektórych rynkach azjatyckich i Uwajimaya (800-889-1928).
1
Bulion mięsny i wołowy można gotować i odcedzać 3 dni wcześniej. Całkowicie schłodzić, odsłonić, następnie schłodzić mięso w bulionie, przykryć. Odtłuścić tłuszcz przed dodaniem bulionu z kurczaka.
Składniki, których będziesz potrzebować
1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka1-1/2 Szklanki Bulionu Z Kurczaka
Kawałki Warzyw Wielkości KęsaKawałki Warzyw Wielkości Kęsa
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
TrudnośćEkspert
Gotowe W5 hrs
Porcje4
Ocena Zdrowia55
Rodzaje PotrawZupy
Magazyn