Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego

Tajskie zielone Curry z indykiem i cukinią w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego
Need a dairy free main course? Thai Green Curry indyk i klopsiki z cukinii w zielonym sosie Curry z mleka kokosowego może być niesamowity przepis, aby spróbować. Jedna porcja zawiera 260 kalorii, 23G białka, oraz 15 g tłuszczu. Ten przepis służy 8 i kosztuje $2.82 za porcję. Jeśli masz tajską pastę curry, Jajko, sos rybny i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Ten przepis jest lubiany przez 1782 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 66%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Tajskie Zielone Curry Kokosowe Z Kurczakiem I Cukinią, Tajskie zielone curry pierogi wieprzowe w sosie kokosowym z chrupiącą smażoną szalotką, oraz Domowa Tajska Zielona Pasta Curry (I Łatwe Tajskie Zielone Curry) dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Wymieszać indyka, cukinię, jajka, bułkę tartą, pastę curry, sos rybny, skórkę z limonki, czosnek, zieloną cebulę i kolendrę, uformować na bochenek i ułożyć na blasze do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
świeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smakuświeżo Starty Parmigiano-Reggiano I Więcej Do Smaku
Pasta CurryPasta Curry
Cały Imbir, RozgniecionyCały Imbir, Rozgnieciony
Sos RybnySos Rybny
2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego2 łyżki Prażonego Oleju Arachidowego Lub Oleju Roślinnego
1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm1 łyżka Zielonej Cebulki, Pokrojonej Na Kawałki O Długości 2,5 Cm
6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar6 łyżek Startego Ostrego Sera Cheddar
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane4 Do 5 Małych Lub 2 Do 3 Dużych Gałązek świeżego Rozmarynu, Liście Drobno Posiekane
(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę(10 Do 12 Cali) Truskawka Owoce Na Stopę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Ostre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji KanapekOstre Krążki Papryki, Plasterki Papryki Bananowej, Do Dekoracji Kanapek
2
Piec w nagrzanym piekarniku 177°, aż osiągnie160, około 40-50 minut.W międzyczasie rozgrzej olej na patelni na średnim ogniu, dodaj pastę curry i pozwól jej skwierczeć na kilka minut przed dodaniem mleka kokosowego, sosu rybnego, soku z limonki, cukru i liści limonki kaffir, zagotuj i gotuj na wolnym ogniu przez 5 minut.Klopsiki pokroić w plasterki i podawać posypane mlekiem kokosowym curry.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Pasta CurryPasta Curry
Sos RybnySos Rybny
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Cukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do PodaniaCukier Waniliowy, Plus Dodatkowo Do Podania
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Azjatka W menu? Spróbuj sparować z Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Esej Chenin Blanc mieszanka z 4.7 na 5 Ocena gwiazdkowa wydaje się dobrym meczu. Kosztuje około 12 dolarów za butelkę.
Esej Chenin Blanc Blend
Esej Chenin Blanc Blend
Stare, krzewiaste wino chenin blanc zostało użyte jako kotwica tego wina i nadaje mu intensywną owocowość i orzeźwiającą kwasowość. Viognier dodaje kwiatowe i pikantne nuty i miękkie, atrakcyjne bogactwo podniebienia. Doskonały do grillowanych owoców morza i kurczaka.
TrudnośćTwardy
Gotowe W55 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia9
Magazyn