Tajskie sajgonki z kurczakiem
Tajskie sajgonki z kurczakiem wymagają około 1 godziny i 15 minut od początku do końca. Jedna porcja zawiera 154 kalorie, 13 g białka i 3 g tłuszczu. Ten przepis służy 12 osobom i kosztuje 1,5 dolara za porcję. Ten przepis z Allrecipes ma 105 fanów. Jeśli masz pod ręką sos sojowy, zieloną cebulę, kolendrę i kilka innych składników, możesz to zrobić. To niedrogi przepis dla fanów wietnamskiej kuchni. Dzięki temu przepisowi wiosna będzie jeszcze bardziej wyjątkowa. Świetnie sprawdza się jako hor d'oeuvre. Jest to dobra opcja, jeśli przestrzegasz diety bezmlecznej. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 90%, to danie jest super. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Sajgonki z kurczakiem po tajsku, Tajskie sajgonki (Pa Pia) i Sajgonki wegetariańskie z tajskim sosem mango.
Instrukcje
Połącz w misce 1 szklankę sosu orzechowego, imbiru, czosnku i 1 łyżeczkę sosu sojowego.
Dodaj kurczaka i mieszaj, aż kurczak będzie nim pokryty.
Wstawić do lodówki do marynowania na 30 minut.
Podgrzej 1 łyżeczkę oleju arachidowego w woku lub patelni na średnim ogniu. Gotuj groszek śnieżny, kiełki fasoli i zieloną cebulę na oleju, aż się rozgrzeją, ale nadal będą chrupiące, od 3 do 4 minut.
Przełożyć do dużego naczynia.
Wymieszaj rzeżuchę i kolendrę. Za pomocą obieraczki do warzyw włóż długie plasterki marchewki do mieszanki rzeżuchy.
Skrop 1 łyżeczką sosu sojowego mieszaninę rzeżuchy; wrzucić do płaszcza.
Na woku lub patelni rozgrzej 1 łyżeczkę oleju. Gotuj marynowanego kurczaka, aż przestanie być różowy w środku, około 10 minut.
Napełnij dużą miskę gorącą wodą. Zanurzaj owijki pojedynczo w wodzie na około 2 sekundy. Po wyjęciu opakowań z wody napełnij je 2 dużymi łyżkami kurczaka i małą garścią mieszanki rzeżuchy. Złóż dwa przeciwległe końce opakowania tak, aby stykały się z nadzieniem. Następnie załóż dolną część opakowania na wierzch nadzienia i zwiń.
Podawać z 1/2 szklanki sosu orzechowego do maczania.
Polecane wino: Wino Musujące, Sparkling Rose
Wino musujące i różowe wino musujące to świetny wybór do sajgonek. Jeśli podajesz wybór przekąsek, nie możesz się pomylić z tymi. Oba są bardzo przyjazne dla jedzenia i uzupełniają różnorodne smaki. Możesz spróbować Bodegas Naveran Brut Cava. Recenzentom podoba się to z oceną 4,7 na 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
![Bodegas Naveran Brut Cava]()
Bodegas Naveran Brut Cava
Naveran Brut Vintage ma wyrazisty i pikantny kwiatowy aromat tostowego chleba i cytrusów. Pikantne, łagodne, lekkie i czyste aromaty cytrusów i owoców pestkowych na podniebieniu mają świeży i rześki charakter. Smakowane w ciemno, łatwo pomylić to z doskonałym szampanem. Cavas są bardzo wszechstronne jako aperitif przed posiłkiem, jako dodatek do deseru po posiłku i (niespodzianka!) do delektowania się nim podczas posiłku. Ten Naveran Brut Vintage będzie komponował się z miękkimi serami, świeżymi owocami, białymi mięsami (wieprzowiną i kurczakiem), a nawet bogato aromatyzowanymi czerwonymi mięsami. Ta Cava świetnie nadaje się do samodzielnego popijania, zwłaszcza na przyjęciach i innych imprezach na stojąco.