Tajskie Klopsiki

Tajskie Klopsiki
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tajskich klopsików. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 954 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.86 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, Tajskie liście bazylii, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Podobne przepisy to Klopsiki Z Indyka Tajskiego, Tajskie Klopsiki Z Satehem, oraz zielone tajskie curry klopsiki.

Instrukcje

1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman WebWzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Połączyć wieprzowinę, krewetki, trawa cytrynowa, nasiona sezamu, sok z limonki, chiles, imbir, czosnek, bazylia, kolendra, mięta, sos sojowy, sos rybny, bułka tarta i jajka w dużej misce i wymieszać ręcznie, aż dokładnie włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Sos RybnySos Rybny
Eliksir GEliksir G
Lekko Rozgniecione Awokado HassLekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do CiastOpakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do CiastNaturalna Mieszanka Do Ciast
3
Skropić oliwę z oliwek do 9 przez 12-calowe naczynie do pieczenia, upewniając się, aby równomiernie pokryć całą powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
4
Rozwałkuj mieszaninę w okrągłe klopsiki wielkości piłki golfowej, upewniając się, że mięso jest mocno zapakowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub ZielonymOpcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Umieść kulki w naoliwionym naczyniu do pieczenia, tak aby wszystkie klopsiki były równo ułożone w rzędach i dotykały każdego z 4 sąsiadów w siatce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
6
Pieczeń, aż firmy i gotowane przez, o 20 protokół. Pozostawić klopsiki do ostygnięcia około 5 minut przed wyjęciem z naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country WomanWzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
7
Udekoruj ogoloną marchewką i posiekanymi prażonymi orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki ZiemnePrażone Orzeszki Ziemne
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
8
Podawać z sosem orzechowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
9
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.
10
Połącz wszystkie składniki w małej misce i trzepaczka dobrze połączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego

Składniki

1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1-2 ostre papryczki chili, pozbawione pestek i posiekane1-2 ostre papryczki chili, pozbawione pestek i posiekane6krewetki i żyłkiWióry marchewkowe, do dekoracjiWióry marchewkowe, do dekoracji2Ciasto kruche (Keebler)Ciasto kruche (Keebler)591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesos rybnysos rybny23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaposiekana świeża kolendraposiekana świeża kolendra1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście kolendry, posiekaneświeże liście kolendry, posiekane1181 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście mięty, posiekaneświeże liście mięty, posiekane2goździkiczosnek mielonyczosnek mielony1Batoniki toffi Heathstarty imbirstarty imbir23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaimbir mielonyimbir mielony4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.wieprzowina mielonawieprzowina mielona1limonka, soczystalimonka, soczysta23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calamielona trawa cytrynowamielona trawa cytrynowa6krewetki i żyłkiOliwa z oliwekOliwa z oliwek2371 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwechunky peanut butterchunky peanut butter23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 calaocet winny ryżowyocet winny ryżowy6krewetki i żyłkiPosiekane prażone orzeszki ziemne, do dekoracjiPosiekane prażone orzeszki ziemne, do dekoracji2Batoniki toffi HeathSzczypta białego sezamuSzczypta białego sezamu23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala5 uncji posiekanej szczypiorku5 uncji posiekanej szczypiorku4541 cukinia żółta, pokrojona w kostkę o wymiarach 2,5 cm.krewetki obrane i obrane, drobno mielone lub posiekanekrewetki obrane i obrane, drobno mielone lub posiekane23 ziemniaki obrane i pokrojone w kostkę o wymiarach 1/2 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala2Batoniki toffi Heath1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1 funt polędwicy z piersi indyka, pokrojonej w kostkę o wymiarach 1 cala1771 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweświeże liście bazylii tajskiej, posiekaneświeże liście bazylii tajskiej, posiekane2Tajskie chiles, mieloneTajskie chiles, mielone591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwegorąca wodagorąca woda

Polecane wino: Chenin Blanc, Gewurztraminer, Riesling

Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher)
Świeże i okrągłe usta z intensywnymi owocowymi nutami nektaryny, agrestu i sosny z jasnym, czystym wykończeniem. Wszechstronne wino, które można cieszyć się pikantnymi potrawami etnicznymi od chińskich po indyjskie. Świetnie sprawdzi się również jako aperitif.
TrudnośćEkspert
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia42
Magazyn