Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj tajskich klopsików. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 53g białka, 72 g tłuszczu, oraz w sumie 954 kalorie. Ten przepis służy 6 i kosztuje $3.86 za porcję. Ten przepis od Foodnetwork ma 1 fanów. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezmleczne dieta. Udaj się do sklepu i podnieś bułkę tartą, Tajskie liście bazylii, liście mięty i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 69%, co jest dobre. Podobne przepisy to Klopsiki Z Indyka Tajskiego, Tajskie Klopsiki Z Satehem, oraz zielone tajskie curry klopsiki.
Instrukcje
1
Rozgrzej piekarnik do 450 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „Crafts” Na Stronie Country Woman Web
2
Połączyć wieprzowinę, krewetki, trawa cytrynowa, nasiona sezamu, sok z limonki, chiles, imbir, czosnek, bazylia, kolendra, mięta, sos sojowy, sos rybny, bułka tarta i jajka w dużej misce i wymieszać ręcznie, aż dokładnie włączone.
Składniki, których będziesz potrzebować
5 Uncji Posiekanej Szczypiorku
1-2 Ostre Papryczki Chili, Pozbawione Pestek I Posiekane
Sos Rybny
Eliksir G
Lekko Rozgniecione Awokado Hass
1 Funt Polędwicy Z Piersi Indyka, Pokrojonej W Kostkę O Wymiarach 1 Cala
1 Kg Tortilli Kukurydzianych
6 Pomidorów Obranych I Posiekanych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
1 Czerwona Cebula, Mała Kostka
Opakowanie Naturalnej Mieszanki Do Ciast
2 Ząbki Czosnku (1 Posiekany, 1 Cały)
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Naturalna Mieszanka Do Ciast
3
Skropić oliwę z oliwek do 9 przez 12-calowe naczynie do pieczenia, upewniając się, aby równomiernie pokryć całą powierzchnię.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
4
Rozwałkuj mieszaninę w okrągłe klopsiki wielkości piłki golfowej, upewniając się, że mięso jest mocno zapakowane.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Opcjonalnie Krążki Polewy Cukrowej W Kolorze Czerwonym I/lub Zielonym
5
Umieść kulki w naoliwionym naczyniu do pieczenia, tak aby wszystkie klopsiki były równo ułożone w rzędach i dotykały każdego z 4 sąsiadów w siatce.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
6
Pieczeń, aż firmy i gotowane przez, o 20 protokół. Pozostawić klopsiki do ostygnięcia około 5 minut przed wyjęciem z naczynia do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Kromka Chleba Kanapkowego, Opieczonego I Pokruszonego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Wzory W Archiwum „rzemiosła” Na Stronie Internetowej Country Woman
7
Udekoruj ogoloną marchewką i posiekanymi prażonymi orzeszkami ziemnymi.
Składniki, których będziesz potrzebować
Prażone Orzeszki Ziemne
Słonina Wieprzowa
8
Podawać z sosem orzechowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do Zanurzania
1 (8 Uncji) Opakowanie Herbatników (takich Jak Marie Biscuits)
9
Ten przepis został dostarczony przez profesjonalnych kucharzy i został pomniejszony o przepis masowy dostarczony przez restaurację. Kucharze Food Network Kitchens nie przetestowali tego przepisu, we wskazanych proporcjach, dlatego nie możemy przedstawić żadnych wyników.
10
Połącz wszystkie składniki w małej misce i trzepaczka dobrze połączyć.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Duży Bukiet Fiołków Polnych (wraz Z łodygami), Umyty
2 Tubki (po 16-1/2 Uncji Każda) Schłodzonego Ciasta Na Ciasteczka Z Masłem Orzechowym, Zmiękczonego
Chenin Blanc, Gewurztraminer i Riesling są świetnym wyborem dla Azjatów. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Możesz spróbować Baron Herzog Chenin Blanc (OU Kosher). Recenzenci bardzo to lubią z oceną 4.1 z 5 gwiazdek i ceną około 12 dolarów za butelkę.