Tajskie Curry z kurczakiem i makaronem
Przepis Thai Chicken and Noodle Curry jest gotowy w około 45 minut i zdecydowanie jest niesamowitym bezmleczne i pescatariańskie opcja dla miłośników indyjskiego jedzenia. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 6G białka, 27 g tłuszczu, oraz w sumie 543 kalorie. Na $1.98 za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odebrać cukier, szalotki, czosnek, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 46%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tajska Curry Rosół Z Makaronem, Tajska Zupa Z Makaronem Z Kurczaka Curry (Khao Soi), oraz 20-minutowa tajska zupa z makaronem Curry z kurczakiem dla podobnych receptur.
Instrukcje
Doprowadzić średni garnek wody do wrzenia.
Dodać makaron i gotować, aż zmięknie, o 4 protokół.
Odcedzić i spłukać zimną wodą. Odstawić.
Rozgrzać olej na woku lub dużej patelni na dużym ogniu.
Dodać czosnek i szalotki i gotować, aż pachnące, o 30 sekund.
Dodać kurczaka, pastę curry i połowę mleka kokosowego. Dobrze wymieszać, aby rozpuścić pastę i gotować, aż płyn lekko się zmniejszy, około 5 minut. Wymieszać z pozostałym mlekiem kokosowym, cukrem, sokiem z limonki, sosem sojowym i sosem rybnym, a następnie doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień i gotować na wolnym ogniu, aż ciecz będzie nieco grubsza, 2 do 3 minut więcej.
Dodaj makaron, wrzucić do herbu, i gotować kilka minut, aż gorące, często mieszając.
Wlać mieszaninę do miski.
Posypać zieloną cebulą, kolendrą i bazylią.
* Znaleźć w sklepach spożywczych "Asian foods", na rynkach azjatyckich lub na amazon.com. użyj zwykłej bazylii, jeśli Tajski nie jest dostępny.