Tajski Kurczak z grilla

Tajski Kurczak z grilla
Thai BBQ Chicken może być tylko Azjatyckie przepis, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 7G białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 515 kalorii. Ten przepis służy 2 i kosztuje $4.6 za porcję. Ten przepis jest lubiany przez 39 smakoszy i kucharzy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Mieszanka pieprzu, sos rybny, curry i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak aromatyczny. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 77%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj BBQ Cheddar Chicken, Najlepsza marynata do kurczaka z grilla, oraz Sałatka z kurczaka z grilla dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać grill do średniej.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
2
Za pomocą moździerza i tłucz, zmiażdżyć ząbki czosnku, pieprzu, kolendry, trawy cytrynowej, i Thai chiles na chuncky pasty. Za pomocą dużej łyżki przenieść pastę do dużej miski do mieszania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Plus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić SosPlus Więcej, Aby Poluzować I Zagęścić Sos
Ziemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe KawałkiZiemniaki Rdzawe, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
Thai ChiliThai Chili
Eliksir GEliksir G
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Zaprawy I TłuczkiZaprawy I Tłuczki
Takie Jak Sery Do TacosTakie Jak Sery Do Tacos
3
Dodać kurczaka i pozostałe składniki i dobrze wymieszać. Przykryć i przechowywać w lodówce przez co najmniej 2 godziny lub do nocy.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
4
Kładziemy kurczaka na grillu, skórkę do dołu i zalewamy marynatą. Grilluj przez około 15 minut, następnie przewróć kurczaka i posmaruj marynatą. Grilluj drugą stronę przez około 15 minut. Wyrzucić marynatę. Gdy kurczak jest ugotowany i delikatny, przełożyć go na półmisek i podawać z ciepłym sosem do zanurzania.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos Do ZanurzaniaSos Do Zanurzania
Potrójne, PrzyciętePotrójne, Przycięte
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
5
Wszystkie składniki umieścić w rondlu i umieścić na grillu. Wymieszać i doprowadzić do wrzenia. Przenieś patelnię do chłodniejszej części grilla i pozwól sosowi gotować na wolnym ogniu przez 10 do 15 minut, od czasu do czasu mieszając. SOS zmniejszy się i stanie się gęsty.
Składniki, których będziesz potrzebować
Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)Świeżo Mielony Czarny Pieprz (do Smaku)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do PosypaniaSól Koszerna, Podzielona, Plus Więcej Do Posypania
Kasztany Wodne, JulienneKasztany Wodne, Julienne
1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)1/4 Szklanki Surowych Orzechów Nerkowca (opcjonalnie)
6
Podawać na ciepło z kurczakiem.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków1 5-funtowy Cały Kurczak, Pokrojony Na 8 Kawałków

Polecane wino: Riesling, Chenin Blanc, Gewurztraminer

Tajski bardzo dobrze współpracuje z Riesling, Chenin Blanc i Gewurztraminer. Najlepsze wino do kuchni azjatyckiej zależy od kuchni i potrawy - oczywiście - ale te kwaśne białka łączą się z wieloma tradycyjnymi posiłkami, pikantnymi lub nie. Winnice Bully Hill Dry Riesling z oceną 5 na 5 wydaje się dobrym meczem. Kosztuje około 14 dolarów za butelkę.
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
Bully Hill Vineyards Dry Riesling
TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje2
Ocena Zdrowia20
Magazyn