Tajska zupa gorąco-kwaśna z krewetkami

Tajska zupa gorąco-kwaśna z krewetkami
Tajska gorąca i kwaśna zupa z krewetkami może być tylko głównym daniem, którego szukasz. Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis służy 4 i kosztuje 4,37 zł za porcję. Jedna porcja zawiera 144 kalorie, 15g białka, oraz 5G tłuszczu. 1 osoba była zadowolona, że wypróbowali ten przepis. Jeśli masz habanero chile pieprz, bulion drobiowy mniej sodu, sok z limonki i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć sok z limonki, można śledzić to danie główne z Lime Angel Food Cake z wapienną glazurą i pistacjami jako deser. Tylko kilka osób naprawdę lubiło to Azjatyckie danie. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Jesień. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 41%. Podobne przepisy to Tom Yum Goong (tajska gorąca i kwaśna zupa z krewetek), Zupa gorąco-kwaśna, oraz Gorąca i kwaśna zupa krewetkowa z makaronem i tajskimi ziołami.

Instrukcje

1
Połączyć bulion z kurczaka, liście limonki kaffir, trawa cytrynowa, i habanero w dużym rondlu; doprowadzić do wrzenia. Gotować 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Liście Limonki KaffirLiście Limonki Kaffir
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany KurczakDo Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Eliksir GEliksir G
Habanero ChiliHabanero Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Opcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy PekanOpcjonalnie Posiekane, Glazurowane Orzechy Pekan
2
Dodaj grzyby i krewetki na patelni; gotować 3 minut lub aż krewetki są zrobione.
Składniki, których będziesz potrzebować
8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych8 Plastrów Salami Genueńskiej, Posiekanych
2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili2 łyżeczki Tajskiej Czerwonej Pasty Chili
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
3
Dodaj sok, sos rybny, pomidor i cebulę na patelnię; gotować 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sos RybnySos Rybny
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
Cukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 CalaCukinia Pokrojona W Plasterki O Grubości 1/4 Cala
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjąć z ognia; wymieszać z mlekiem kokosowym i kolendrą. Wyrzucić łodygę trawy cytrynowej i liście limonki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę1 średnia Lub Duża Czerwona Cebula, Pokrojona W Kostkę
Liście LimonkiLiście Limonki
Eliksir GEliksir G
1 Kg Tortilli Kukurydzianych1 Kg Tortilli Kukurydzianych
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia9
Magazyn