Taj Zapiekanka Pomidorowa
Taj Zapiekanka pomidorowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 35 kalorii. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomidory śliwkowe, kolendrę, curry w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Spróbuj Zapiekanka Z Pomidorów, Zapiekanka Pomidorowa Z Boczkiem, oraz Zapiekanka Z Pomidorami Crouton dla podobnych receptur.
Instrukcje
Odcedzić pomidory, zastrzegając sok. Ułóż pomidory w jednej warstwie w płytkiej 9-lub 10-calowej kwadratowej zapiekance. Odmierz 2 szklanki soku pomidorowego; jeśli mniej niż 2 szklanki, dodaj wodę. Zarezerwuj dodatkowy sok do innych zastosowań.
Na patelni o średnicy 10-12 cali połącz cebulę, olej, nasiona kardamonu, nasiona kminku, imbir, nasiona gorczycy i posiekaną cytrynę. Wymieszać na dużym ogniu, aż cebula kuleje, 3 do 5 minut. Wymieszać w proszku curry i dodać sok pomidorowy, sok z cytryny, cukier, i 1/4 szklanki kolendry. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie zredukowana do 3 filiżanek, około 5 minut.
Pomidory zalać zapiekanką.
Piec w piekarniku 375, aż sos jest lekko zmniejszona i smaki są dobrze mieszane, o 45 minut (35 minut w piecu konwekcyjnym). Pomidory podlać sokami i delikatnie wymieszać z pozostałą kolendrą.
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.