Taj Zapiekanka Pomidorowa

Taj Zapiekanka Pomidorowa
Taj Zapiekanka pomidorowa może być tylko przystawką, której szukasz. Ten przepis służy 8. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 1G białka, 1g tłuszczu, oraz w sumie 35 kalorii. Na 29 centów za porcję, ten przepis okładki 2% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Jeśli masz pomidory śliwkowe, kolendrę, curry w proszku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Jest idealny do Jesień. Przynosi wam to moje przepisy. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 33%. Spróbuj Zapiekanka Z Pomidorów, Zapiekanka Pomidorowa Z Boczkiem, oraz Zapiekanka Z Pomidorami Crouton dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Odcedzić pomidory, zastrzegając sok. Ułóż pomidory w jednej warstwie w płytkiej 9-lub 10-calowej kwadratowej zapiekance. Odmierz 2 szklanki soku pomidorowego; jeśli mniej niż 2 szklanki, dodaj wodę. Zarezerwuj dodatkowy sok do innych zastosowań.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru1 łyżka Gruboziarnistego Czerwonego Cukru
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
2
Na patelni o średnicy 10-12 cali połącz cebulę, olej, nasiona kardamonu, nasiona kminku, imbir, nasiona gorczycy i posiekaną cytrynę. Wymieszać na dużym ogniu, aż cebula kuleje, 3 do 5 minut. Wymieszać w proszku curry i dodać sok pomidorowy, sok z cytryny, cukier, i 1/4 szklanki kolendry. Gotować, mieszając od czasu do czasu, aż mieszanina zostanie zredukowana do 3 filiżanek, około 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Nasiona KardamonuNasiona Kardamonu
Biała Cebula, Pokrojona W KostkęBiała Cebula, Pokrojona W Kostkę
Do Przyprawiania MięsaDo Przyprawiania Mięsa
3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej3 Szklanki Kukurydzy W Puszce, Odsączonej
Krewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, OczyszczoneKrewetki, Ogon, Usunięte Skorupy, Oczyszczone
3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki3 Rdzawe Ziemniaki, Pokrojone Na 1-calowe Kawałki
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, OpcjonalnieDodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sok Z Cytryny, OpcjonalnieSok Z Cytryny, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Smażone Krewetki, ObraneSmażone Krewetki, Obrane
3
Pomidory zalać zapiekanką.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
4
Piec w piekarniku 375, aż sos jest lekko zmniejszona i smaki są dobrze mieszane, o 45 minut (35 minut w piecu konwekcyjnym). Pomidory podlać sokami i delikatnie wymieszać z pozostałą kolendrą.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco1 1/2 Uncji 100% Tequili Blanco
2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane2 żółte Cebule, Obrane I Posiekane
Podroby I Kość Szyjna Z IndykaPodroby I Kość Szyjna Z Indyka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®2 łyżki Mieszanki Brązowego Cukru SPLENDA®
5
Dodać sól do smaku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól Do Obramowania SzkłaSól Do Obramowania Szkła
6
Podawać na gorąco lub w temperaturze pokojowej.
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia1
Magazyn