Tagliatelle z Prosciutto i pomarańczą
Tagliatelle z Prosciutto i pomarańczą to bezglutenowe i pierwotne danie główne. Jedna porcja zawiera 365 kalorii, 15g białka, oraz 32G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Na 1,32 zł za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Udaj się do sklepu i odebrać pieprz, tagliatelle jaj, masło, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Aby użyć ciężkiej śmietany do ubijania, możesz podążać za tym daniem głównym z Domowe ciasto truskawkowe z bitą śmietaną Grand Marnier jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 30%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Tagliatelle z Prosciutto i szparagami, Tagliatelle Z Fasolą Fava, Mascarpone I Prosciutto, oraz Tagliatelle al Sugo di Funghi (Tagliatelle z grzybowym Ragu).
Instrukcje
Doprowadzić duży garnek wody do wrzenia. Doprawić solą, dodać pastę i gotować, mieszając od czasu do czasu, aż do 1 minuty przed al dente, około 2 minut na świeży makaron, dłużej na suszone.
Spuścić, rezerwując 1/4 szklanki wody makaronu.
Tymczasem roztopić masło w dużej ciężkiej patelni nonstick overmedium-high heat.
Dodaj prosciutto; sauté aż zbrązowieje, ok. 3 minut.
Dodać wodę z makaronu, sok pomarańczowy, połowę skórki i śmietanę; doprowadzić do wrzenia.
Dodać makaron; gotować, mieszając, aż sos pokryje pastę i makaron jest al dente, około 1 minuty. Doprawić solą i pieprzem.Wymieszać z serem i podzielić na ciepłe miseczki.