Tagliatelle alla Bolognese

Tagliatelle alla Bolognese
Tagliatelle alla Bolognese może być tylko sos, którego szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 33g białka, 25 g tłuszczu, oraz w sumie 585 kalorii. Na $2.98 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 6. Ten przepis z moich przepisów ma 1 fanów. Jeśli masz pod ręką mleko, pietruszkę płaską, pancettę i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 63%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Ragù alla bolognese (sos boloński), Tagliatelle Bolognese, oraz Klasyczne książki kucharskie: domowe Tagliatelle Marcelli Hazan z sosem bolońskim dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Rozgrzać duży holenderski piekarnik na średnim ogniu.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania1 Kostka Masła, Plus 3 łyżki Roztopionego Masła Do Posmarowania
2
Dodaj pancetta do patelni i gotować 2 protokół, mieszając od czasu do czasu.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
3
Dodaj posiekaną cebulę, posiekany seler i posiekaną marchewkę; gotować 10 minut lub do miękkości, od czasu do czasu mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
Słonina WieprzowaSłonina Wieprzowa
średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)średniej Wielkości świeże Pomidory (około , Obrane I Pokrojone Na Szóstki)
Świeże Tortille Mączne Do SerwowaniaŚwieże Tortille Mączne Do Serwowania
4
Dodaj mieloną cielęcinę, mieloną wieprzowinę, 1 łyżeczkę soli i pieprzu; gotować 5 minut lub aż zbrązowieje, mieszając do kruszonki. Wymieszać z winem. Gotować przez 3 minuty lub aż płyn prawie odparuje, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać z koncentratem pomidorowym. Zmniejszyć ciepło do średnio-niskich.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
1/3 Opakowania Bardzo Szerokiego Makaronu Jajecznego1/3 Opakowania Bardzo Szerokiego Makaronu Jajecznego
1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)1 łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około 5 Funtów)
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
5
Ułożyć 5 gałązek pietruszki i dalej 3 składniki (przez tymianek) na podwójnej warstwie gazowej. Zebrać krawędzie gazę razem; związać bezpiecznie.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej1/2 Główki Kapusty Włoskiej Drobno Pokrojonej
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
6
Dodaj worek z gazą i mleko do patelni; doprowadzić do gotowania na wolnym ogniu. Dusić na małym ogniu 1 godzinę lub aż gruby, mieszając od czasu do czasu. Wyrzucić worek z gazą.
Składniki, których będziesz potrzebować
3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego3/4 Szklanki Plus 2 łyżki Mleka Odparowanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowa WodaDodatkowa Woda
1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta1 Szklanka żółtej Mieszanki Do Ciasta
7
Przynieś 6 litrów wody i pozostałą 1 łyżkę soli do wrzenia w garnku 8-litrowym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
8
Dodać makaron do garnka; wymieszać. Przykryć; przywrócić wodę do wrzenia. Odkryć i gotować 8 minut lub aż al dente.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
9
Drenaż.
10
Miejsce 1 filiżanka makaronu w każdym z 6 płytkich misek; łyżka o 3/4 Puchar sos na każdej porcji.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę4 Pomidory Rzymskie, Wydrążone, Przekrojone Na Pół I Pokrojone W Kostkę
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Dodatkowe Kandyzowane WiśnieDodatkowe Kandyzowane Wiśnie
11
Posypać 1 łyżką posiekanej natki pietruszki.
Składniki, których będziesz potrzebować
1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego1/4 Szklanki Tłuszczu Wieprzowego
12
Uwaga na wino: makaron z sosem bolońskim potrzebuje wina, które zrównoważyłoby bogactwo wieprzowiny, cielęciny i pancetty, a także odzwierciedlałoby kwasowość pasty pomidorowej. Wino wykonane z winogron sangiovese, takich jak Chiantis ideał. Wybierz specjalnie Chianti Classico, które jest bogatsze i bardziej ziemiste niż podstawowe Chianti. Doskonałym winem w tej cenie jest Banfi Chianti Classico 2005 (14 USD). Karen MacNeil
Składniki, których będziesz potrzebować
BologneseBolognese
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na OpakowaniuDo Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)(można Zastąpić Bulionem Drobiowym Lub Warzywnym)
2 Duże Szczypty Garam Masala2 Duże Szczypty Garam Masala
Przepis Na PizzocheriPrzepis Na Pizzocheri
łopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (okołołopatka Wieprzowa Bez Kości, Z Głębokim Nacięciem Tłuszczu (około
1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)1 Funt Mielonej Cielęciny (najlepiej Naturalnie Hodowanej)
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje6
Ocena Zdrowia25
Magazyn