Tagliata z rozmarynem i czosnkiem ziemniaki

Tagliata z rozmarynem i czosnkiem ziemniaki
Need a bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 dań głównych? Tagliata z rozmarynem i ziemniakami czosnkowymi może być wspaniałym przepisem do wypróbowania. Ten przepis służy 4 i kosztuje $7.46 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 45g białka, 108 g tłuszczu, oraz w sumie 1530 kalorii. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 2 godziny i 35 minut. Ten przepis jest lubiany przez 2 smakoszy i kucharzy. Mieszanka octu winnego, kilka gałązek rozmarynu, ziaren pieprzu i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak pyszny. Aby zużyć grubą sól, można śledzić to danie główne z Zdrowy Surowy Budyń Czekoladowy jako deser. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 91%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Grillowana Tagliata żeberkowa z rukolą i ziemniakami, Pokrój Ribeye z oliwą z oliwek, czosnkiem i ziołami (Tagliata), oraz Tagliata (cięta) Ribeye z oliwą z oliwek, czosnkiem i pietruszką dla podobnych receptur.

Instrukcje

1
Zmiażdżyć ząbki czosnku płaską stroną noża, aby je posiniaczyć i włożyć do dużej torby zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
2
Dodać pieprzu, naciskając na nich z zewnątrz worka z końcem wałka do ciasta lub puszki zupy je siniaki. Teraz dodać stek, ćwiartki cebuli, oliwa z oliwek, ocet i sos Worcestershire i wymieszać do połączenia. Zamknij worek i umieść go w naczyniu, aby zapobiec wyciekom. Przechowywać w lodówce przez około 12 godzin lub marynować w temperaturze pokojowej do 2 godzin. Etap marynowania jest krytyczny, więc nie skracaj go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
3
Przynieś stek do temperatury pokojowej przed gotowaniem na patelni przez około 6 do 7 minut na boku; trudno powiedzieć dokładnie, jak długo to potrwa, ponieważ zależy to od tego, jak lubisz swoje mięso. Lubię mój całkiem dobrze jeszcze trzęsie i drży na talerzu, więc przygotuj się na gotowanie go dłużej, jeśli chcesz lepiej zrobione mięso. Przetestuj przez szturchanie przed rozpoczęciem szturchania noży: jeśli jest bardzo miękki i sprężysty, jest niebieski; sprężysty, Rzadki; sprężysty, ale z oporem, średnio Rzadki do Średniego w zależności od tego oporu; twardy, cóż, znasz odpowiedź na to.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
4
Wyjmij stek i połóż go na dużym kawałku folii, posyp solą, a następnie zawiń całą paczkę w inny kawałek folii i pozostaw na 10 minut przed wyrzeźbieniem cienko, poprzecznie (Po przekątnej). Ułożyć na talerzu wyłożonym liśćmi rukoli. Połóż talerz ćwiartek cytrynowych na stole, aby wycisnąć mięso podczas jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
5
Podawać z ziemniakami na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
6
Zmiażdżyć ząbki czosnku płaską stroną noża, aby je posiniaczyć i włożyć do dużej torby zamrażarki.
Składniki, których będziesz potrzebować
(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)(podarte Na Kawałki, Jeśli Chcesz)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Guma Owocowa W Paski PomarańczoweGuma Owocowa W Paski Pomarańczowe
7
Dodać pieprzu, naciskając na nich z zewnątrz worka z końcem wałka do ciasta lub puszki zupy je siniaki. Teraz dodać stek, ćwiartki cebuli, oliwa z oliwek, ocet i sos Worcestershire i wymieszać do połączenia. Zamknij worek i umieść go w naczyniu, aby zapobiec wyciekom. Przechowywać w lodówce przez około 12 godzin lub marynować w temperaturze pokojowej do 2 godzin. Etap marynowania jest krytyczny, więc nie skracaj go.
Składniki, których będziesz potrzebować
Marynowana Fasolka SzparagowaMarynowana Fasolka Szparagowa
Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)Kości Kurczaka Z Odrobiną Mięsa (grzbiety, Szyje, Skrzydełka Itp.)
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala1/4 Funta Woskowych Ziemniaków Pokrojonych W Kostkę O Wymiarach 1/4 Cala
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)5 Szklanek Posiekanych Resztek Gotowanych Warzyw (np. Brokułów, Marchewek I Kalafiora)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny6 Do 8 Dużych śliwek (około 1 1/2 Funta), Pokrojonych W 1/4-calowe Kliny
8
Przynieś stek do temperatury pokojowej przed gotowaniem na patelni przez około 6 do 7 minut na boku; trudno powiedzieć dokładnie, jak długo to potrwa, ponieważ zależy to od tego, jak lubisz swoje mięso. Lubię mój całkiem dobrze jeszcze trzęsie i drży na talerzu, więc przygotuj się na gotowanie go dłużej, jeśli chcesz lepiej zrobione mięso. Przetestuj przez szturchanie przed rozpoczęciem szturchania noży: jeśli jest bardzo miękki i sprężysty, jest niebieski; sprężysty, Rzadki; sprężysty, ale z oporem, średnio Rzadki do Średniego w zależności od tego oporu; twardy, cóż, znasz odpowiedź na to.
Składniki, których będziesz potrzebować
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pecorino O Grubości 1/4 CalaPecorino O Grubości 1/4 Cala
9
Wyjmij stek i połóż go na dużym kawałku folii, posyp solą, a następnie zawiń całą paczkę w inny kawałek folii i pozostaw na 10 minut przed wyrzeźbieniem cienko, poprzecznie (Po przekątnej). Ułożyć na talerzu wyłożonym liśćmi rukoli. Połóż talerz ćwiartek cytrynowych na stole, aby wycisnąć mięso podczas jedzenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Piersi Z Kurczaka Z RożnaPiersi Z Kurczaka Z Rożna
Plasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do DekoracjiPlasterki Pomarańczy, Przekrojone Na Pół, Do Dekoracji
6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji6 Steków Z Antrykotu O Wadze 8 Uncji
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Pieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, OpcjonalniePieczone Paski Słodkiej Czerwonej Papryki I Dodatkowy Posiekany Szczypiorek, Opcjonalnie
10
Podawać z ziemniakami na boku.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
11
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
12
Ziemniaki umyć i osuszyć, ale nie obrać i pokroić w około 3/4-calową kostkę. Wrzucić z olejem na dużej blasze do pieczenia, za pomocą rąk dobrze wymieszać. Włóż kilka rozdartych gałązek rozmarynu i piecz przez około godzinę, obracając raz lub dwa razy w tym czasie, aż będą cudownie chrupiące i złociste, ale nadal miękkie w środku. Po zakończeniu wyjąć na duży talerz i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
13
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Posiekana Cebula (2 Cebule)Posiekana Cebula (2 Cebule)
14
Ziemniaki umyć i osuszyć, ale nie obrać i pokroić w około 3/4-calową kostkę. Wrzucić z olejem na dużej blasze do pieczenia, za pomocą rąk dobrze wymieszać. Włóż kilka rozdartych gałązek rozmarynu i piecz przez około godzinę, obracając raz lub dwa razy w tym czasie, aż będą cudownie chrupiące i złociste, ale nadal miękkie w środku. Po zakończeniu wyjąć na duży talerz i posypać solą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Mięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 CaliMięsiste Golonki Cielęce O Grubości 2-3 Cali
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
żółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Calażółta Cebula, Obrana, Przekrojona Na Pół I Pokrojona Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Szczypta Płatków Czerwonej PaprykiSzczypta Płatków Czerwonej Papryki
TrudnośćEkspert
Gotowe W2 hrs, 35 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia100
Magazyn