Tagine Z Kurczaka
Jeśli 78 centów za porcję spada w budżecie, kurczak Tagine może być super jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 16G tłuszczu, oraz w sumie 178 kalorii. Ten przepis służy 4. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Jeśli masz mielony cynamon, kurkumę, ząbki czosnku i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 45%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Tagine Z Kurczaka, Najlepszy Tagine Z Kurczakiem, oraz Tagine Z Kurczaka dla podobnych receptur.
Instrukcje
Połącz pierwsze 3 składniki.
Posypać równomiernie kurczaka; przykryć i schłodzić, aż będzie gotowy do gotowania.
Podgrzej 2 łyżki oliwy z oliwek w dużym piekarniku tagine lub holenderskim na średnim ogniu. Brązowy kurczak, w 2 partiach, w razie potrzeby dodając więcej oleju. Wszystkie kawałki kurczaka odstawić do tagine, a następnie dodać cebulę i 5 kolejnych składników.
Połączyć szafran i 3/4 szklanki wody; wlać kurczaka. Doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ogień, przykryć, i gotować na wolnym ogniu 30 minut lub aż kurczak jest gotowy, mieszając w połowie czasu gotowania.
Wymieszać z oliwkami i Zakonserwowanymi cytrynami; gotować 5 minut lub do ogrzania.
Podawać z gorącym gotowanym kuskusem, w razie potrzeby.