Tagine rybny z Zakonserwowaną cytryną i pomidorami
Tagine rybny z Zakonserwowaną cytryną i pomidorami to bezglutenowe, bezmleczne i pescatariańskie danie główne. Ten przepis służy 4 i kosztuje $6.88 za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 35g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 277 kalorii. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Udaj się do sklepu i odbierz oliwki, cytrynę, pietruszkę z płaskim liściem i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby zużyć cytrynę, możesz podążać za tym daniem głównym z Ciasteczka cytrynowe z lukrem cytrynowym Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 80%. Ten wynik jest solidny. Spróbuj Marokański Tagine Rybny Z Pomidorami, Oliwkami I Konserwowanymi Cytrynami, Tagine Z Kurczaka Z Zielonymi Oliwkami I Zakonserwowaną Cytryną, oraz Tagine z kurczaka z zielonymi oliwkami i Zakonserwowaną cytryną dla podobnych receptur.
Instrukcje
Podgrzej małą patelnię nonstick na średnim ogniu. Patelnia z natryskiem do gotowania.
Dodać cytrynę, 1 łyżkę wody, 1/2 łyżeczki oleju i cukier; gotować 3 minuty lub aż woda odparuje i mieszanina po prostu zaczyna brązowieć, często mieszając. Odstawić.
Umieść pozostałe 2 1/2 łyżeczki oleju w małej misce bezpiecznej dla mikrofalówki i kuchenki mikrofalowej przez 10 sekund na raz, aż olej zostanie podgrzany. Wymieszać szafran; odstawić 10 minut.
Połącz mieszankę cytryny, mieszankę szafranu, posiekaną natkę pietruszki i następne 7 składników (przez czosnek)w dużej plastikowej torbie na suwak.
Dodaj rybę do worka i zapieczętuj. Marynować w lodówce 30 minut, obracając od czasu do czasu.
Warstwa 1 szklanka plasterki cebuli i 2 szklanki pomidora na dnie 13 x 9-calowe naczynie do pieczenia pokryte sprayem do gotowania.
Wyjąć rybę z worka, rezerwując marynatę. Wierzch pomidora z rybą; pozostałą marynatę zalać rybą z worka. Przykryć pozostałymi 2 szklankami pomidora i pozostałą 1 szklanką cebuli. Przykryć folią.
Piec w temperaturze 400 przez 40 minut lub do momentu, gdy ryba będzie łatwo płatków podczas testowania widelcem lub do pożądanego stopnia doneness.
Ryby i warzywa przełożyć na półmisek.
Mżawka pozostałej cieczy nad rybą.
Dekoruj liśćmi kolendry, w razie potrzeby.
Polecane wino: Pinot Grigio, Gruener Veltliner, Pinot Noir
Pinot Grigio, Gruener Veltliner i Pinot Noir są doskonałym wyborem dla ryb. Ryby są tak różnorodne jak wino, więc trudno wybrać wina, które pasują do każdej ryby. Ostre białe wino, takie jak Pinot grigio lub Grüner Veltliner, pasuje do każdej białej ryby o delikatnym smaku. Mięsiste, silnie aromatyzowane ryby, takie jak łosoś i tuńczyk, poradzą sobie nawet z lekkim czerwonym winem, takim jak pinot noir. Jedno wino, którego możesz spróbować to Mark West Pinot Grigio. Ma 4,5 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 13 dolarów.
Mark West Pinot Grigio
Ostre i czyste wino z miodem miodowym, owocami pestkowymi i cytrusami o subtelnym, czystym, utrzymującym się wykończeniu.Spróbuj połączyć stare dobre ryby z frytkami, letnie sałatki i parowane małże przez tuzin...albo dziesiątki.