Tagine Kefta Mkawra (Tagine klopsików w sosie pomidorowym z jajkami)

Tagine Kefta Mkawra (Tagine klopsików w sosie pomidorowym z jajkami) jest bezglutenowe i bezmleczne danie główne. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 314 kalorii, 28g białka, oraz 14g tłuszczu każdy. Na $2.97 za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Mieszanka pomidorów, papryka jalapeño, mielone okrągłe, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Aby zużyć jajka można śledzić to danie główne z Ciasto czekoladowo-pomidorowe Rose Levy Beranbaum z tajemniczym Ganache jako deser. Ogólnie ten przepis zarabia spoonacular wynik 60%. Spróbuj Marokańskie Klopsiki -- Tagine Kefta, Kefta, Pomidor I Jajko Tagine, oraz Kefta Tajine (marokańskie przyprawione klopsiki z jajkami w sosie pomidorowym) dla podobnych receptur.
Instrukcje
Aby przygotować klopsiki, połącz pierwsze 9 składników w średniej misce. Uformuj mieszaninę w (1-calowe) klopsiki; umieść na patelni brojlerów pokrytej sprayem do gotowania.
Piec w 400 przez 12 minut lub do końca.
Aby przygotować sos, rozgrzej duży holenderski piekarnik pokryty natryskiem do gotowania na średnim ogniu.
Dodać 3 szklanki cebuli; gotować 3 protokół, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać pomidora, cukier, 1/2 łyżeczki soli, czosnek, i jalapeo; doprowadzić do dusić na średnim ogniu. Zmniejszyć ogień do średniej; gotować 20 minut, mieszając od czasu do czasu. Wymieszać 3 łyżki natki pietruszki i mieloną kolendrę. Delikatnie rozbić jajka na gotującej cieczy; przykryć i gotować 10 minut lub aż jajka są ustawione.
Dekoruj gałązkami kolendry, w razie potrzeby.