Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać jagnięcina Tagine spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 160 kalorii, 17g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz schab jagnięcy, cebulę, zmielony kardamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tagine Jagnięcy, Tagine Jagnięcy, oraz Jagnięcina i groch Tagine dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej torebce zamykanej, wrzucić razem papryka, kurkuma, kminek, cayenne, cynamon, goździki,kardamon, sól, imbir, szafran, 1/2 czosnek, i kolendra; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Lody Waniliowe I Dodatkowe Orzechy Pekan
Kurkuma
1 Plaster Boczku O Grubości 2,5 Cm, Drobno Posiekany
Uncje Płynu świeżej Wody
Szafran
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Do średniej Wielkości Białej Lub żółtej Cebuli, 1 Pokrojonej Na ćwiartki I 1 Posiekanej
Pokrojony W Kostkę Chleb Czerstwy (kostki 1/2 Cala), Bez Skórek
2
Dodaj jagnięcinę do torby i wrzucić wokół dobrze płaszcz.Przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym, ciężkim dnie garnka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
3 łyżki świeżo Startego Parmezanu, Plus Skórka (opcjonalnie)
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Słonina Wieprzowa
4
Dodać 1/3 jagnięciny i dobrze brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
5
Wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałą jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
6
Dodaj cebulę i marchew do garnka i gotuj przez 5 minut.Wymieszaj resztę świeżego czosnku i imbiru; kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 5 minut.Jagnięcinę wrzucić do garnka i wymieszać ze skórką z cytryny, bulionem z kurczaka, pastą pomidorową i miodem.Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie.Jeśli konsystencja taginy jest zbyt cienka, możesz zagęścić ją mieszaniną skrobi kukurydzianej i wody w ciągu ostatnich 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukinia Pokrojona W Kostkę 2,5 Cm
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
Opakowanie Serka śmietankowego, Zimnego I Pokrojonego W Kostki O Wymiarach 1/2 Cala
Srebrne Nonpareile
Słonina Wieprzowa
1 łyżeczka Ostrej Papryki, Jeśli To Możliwe Wędzonej
Dodatkowa Gęsta śmietana Kremówka, Opcjonalnie
Świeże Tortille Mączne Do Serwowania
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
świeżo Starty Parmezan, Plus Skórka (opcjonalnie)
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala