Nigdy nie można mieć zbyt wiele przepisów dania głównego, więc dać jagnięcina Tagine spróbować. Obserwujesz swoją figurę? Ten jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny przepis ma 160 kalorii, 17g białka, oraz 6G tłuszczu na porcję. Ten przepis służy 6. Na 2,53 zł za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis z Food.com ma 1 fanów. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 26 godzin. Udaj się do sklepu i odbierz schab jagnięcy, cebulę, zmielony kardamon i kilka innych rzeczy, które możesz zrobić dzisiaj. Aby wykorzystać mielony kminek, możesz śledzić to danie główne z Marokański Mus Czekoladowy jako deser. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 62%. Ten wynik jest dobry. Spróbuj Tagine Jagnięcy, Tagine Jagnięcy, oraz Jagnięcina i groch Tagine dla podobnych receptur.
Instrukcje
1
W dużej torebce zamykanej, wrzucić razem papryka, kurkuma, kminek, cayenne, cynamon, goździki,kardamon, sól, imbir, szafran, 1/2 czosnek, i kolendra; dobrze wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 (puszki 14 Uncji) Bulion Z Kurczaka O Niskiej Zawartości Sodu
1 łyżka Miodu, Plus Dodatkowa Ilość Do Skropienia
Papier Ryżowy
Kurkuma
Oliwa Z Oliwek Plus 3 Do 4 łyżek Stołowych
Uncje Płynu świeżej Wody
Szafran
2 3/4 Szklanki Całych Migdałów, Ze Skórką I Uprażonych
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
Słodka Cebula Maui Lub Vidalia, Grubo Posiekana
5 Cukierków Waflowych Necco, Podzielonych
2
Dodaj jagnięcinę do torby i wrzucić wokół dobrze płaszcz.Przechowywać w lodówce co najmniej 8 godzin, najlepiej na noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
3
Podgrzać 1 łyżkę oliwy z oliwek w dużym, ciężkim dnie garnka na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Butelka (750 Ml) Wina Cotes Du Rhone Lub Innego Wytrawnego Czerwonego Wina
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji
4
Dodać 1/3 jagnięciny i dobrze brązowy.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
5
Wyjąć na talerz i powtórzyć z pozostałą jagnięciną.
Składniki, których będziesz potrzebować
Groch łuskany, Opcjonalnie
6
Dodaj cebulę i marchew do garnka i gotuj przez 5 minut.Wymieszaj resztę świeżego czosnku i imbiru; kontynuuj gotowanie przez dodatkowe 5 minut.Jagnięcinę wrzucić do garnka i wymieszać ze skórką z cytryny, bulionem z kurczaka, pastą pomidorową i miodem.Doprowadzić do wrzenia, następnie zmniejszyć ogień do niskiej, przykryć i gotować na wolnym ogniu przez 1 1/2 do 2 godzin, mieszając od czasu do czasu, aż mięso będzie miękkie.Jeśli konsystencja taginy jest zbyt cienka, możesz zagęścić ją mieszaniną skrobi kukurydzianej i wody w ciągu ostatnich 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Do Podania Smażone Ostrygi Lub Pokrojony W Kostkę Gotowany Kurczak
Do Podania Chleb Pita Podgrzany Zgodnie Z Instrukcją Na Opakowaniu
6 łyżek Zimnego, Niesolonego Masła, Pokrojonego Na Małe Kawałki Lub Startego
Srebrne Nonpareile
Cotes Du Rhone Lub Inne Wytrawne Czerwone Wino
Posiekane Krążki Papryczki Bananowej Lub Posiekane Ostre Papryczki Dowolnego Rodzaju
Całe Migdały, Ze Skórką I Prażone
3 Szklanki Wiórków Dębowych Lub Orzechowych Lub 6 Dużych Kawałków Namoczonych W Zimnej Wodzie Przez Co Najmniej 1 Godzinę I Maksymalnie 4 Godziny
1-1/4 Szklanki Płatków Muslix Z Rodzynkami, Daktylami I Migdałami
1 Pasek Skórki Z Cytryny
Groch łuskany, Opcjonalnie
2 średnie żółte Cebule, Obrane, Przekrojone Na Pół I Pokrojone Na Plasterki O Grubości 1/2 Cala
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Tajine Pot
Świeże Gałązki Pietruszki, Pokrojone W Cienkie Plasterki, Do Dekoracji