Taffy
Taffy to bezglutenowe i wegetariańskie hor d ' oeuvre. Ten przepis służy 30 i kosztuje 12 centów za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 0g białka, 0g tłuszczu, oraz w sumie 67 kalorii. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił na miejsce. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 55 minut. Udaj się do sklepu i odbierz wodę, syrop kukurydziany, cukier i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 6%. Ten wynik jest bardzo zły (ale nadal można go naprawić). Spróbuj Taffy, Taffy, oraz Taffy Czekoladowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
W dużym rondlu umieść wszystkie składniki z wyjątkiem ekstraktów i delikatnie wymieszaj, aby połączyć.
Umieść termometr z cukierkami z boku patelni i zagotuj, mieszając tylko, aby zapobiec przypaleniu. Gotować do stopnia twardego (265 do 270 stopni), zdjąć z ognia, wymieszać ekstrakty i wylać na wyłożoną silpatem patelnię z blachy lub masłem.
Pozostaw go wystarczająco chłodny, aby obsłużyć, a następnie zacznij zwijać go w kłódkę i rozciągać lub ciągnąć toffi, aby wprowadzić powietrze robocze i uczynić go białym i nieprzezroczystym. Ciągnij i przekręcaj, aż stwardnieje. Uformuj długie liny z toffi, a następnie pokrój je na kawałki.
Kilka wskazówek podczas robienia taffy: posmaruj górną 1-calową ściankę rondla, aby cukier się nie zagotował. Zawsze używaj patelni większej niż myślisz, aby zapobiec przegrzaniu. Zawsze używaj palnika tak dużego lub większego niż dno patelni. Nigdy nie zeskrobuj dna patelni na końcu, po prostu wylej syrop. Umyj boki patelni czystą mokrą szczotką do ciast, aby uniknąć krystalizacji.