Tacos na patyku
Tacos on a Stick to bezglutenowe, bezmleczne i całe 30 danie główne. Ten przepis przeznaczony jest dla 6 osób i kosztuje 3,22 USD za porcję. Jedna porcja zawiera 278 kalorii , 35 g białka i 10 g tłuszczu . Niewiele osób robiło ten przepis i mogę powiedzieć, że był strzałem w dziesiątkę. Ten przepis jest typowy dla kuchni meksykańskiej. Udaj się do sklepu i kup paprykę, olej rzepakowy, sok pomidorowy i kilka innych rzeczy, które przygotujesz dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut . Jest to dostarczane przez Taste of Home. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis uzyskał solidny wynik łyżką wynoszący 67% . Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać również takie przepisy, jak Tacos z paluszkami rybnymi , Tacos z paluszkami rybnymi i Tacos z meksykańskich paluszków rybnych .
Instrukcje
W dużej, zamykanej plastikowej torbie połącz przyprawę do taco, sok pomidorowy i olej; Dobrze wymieszać.
Usuń 1/2 szklanki do posmarowania; zamrażać.
Dodaj wołowinę do torby; uszczelnić i obrócić do płaszcza. Przechowywać w lodówce przez co najmniej 5 godzin.
Odcedź i wylej marynatę z wołowiny. Na metalowe lub namoczone drewniane patyczki nadziewamy na przemian wołowinę, paprykę, cebulę i pomidory. Grilluj bez przykrycia na średnim ogniu po 3 minuty z każdej strony. Posmaruj zarezerwowaną marynatą. Kontynuuj obracanie i polewanie przez 8-10 minut lub do momentu, aż mięso osiągnie pożądaną konsystencję.
Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose
Tacos można łączyć z Pinot Noir, Riesling i Sparkling Rosé. Do dań meksykańskich dobrze pasują kwaśne wina białe, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości tanin, takie jak pinot noir. Musujące róże to także bezpieczne połączenie. Jednym z win, które możesz spróbować, jest Beaux Freres Willamette Valley Pinot Noir. Ma 4,7 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 50 dolarów.
Beaux Freres Willamette Valley Pinot Noir
Nasze cuvée Willamette Valley składa się z owoców uprawianych w wybranych winnicach w hrabstwie Yamhill. Wina korzystają z tej samej integralności procesu winiarskiego, co nasze wina z win. Tereny te są uprawiane w sposób zrównoważony i zarządzane w celu uzyskania bardzo niskich plonów. Nie jest klarowane ani filtrowane. Jest to wino o średniej lub pełnej treściwości, ze słodkimi taninami, niską kwasowością i intrygującym bukietem „leśnych” zarośli, czerwonych porzeczek i czarnych wiśni. Z nutą azjatyckich przypraw ma niezaprzeczalny urok, jedwabistość i aksamitną konsystencję. Są to cechy charakterystyczne najlepszych Pinot Oregon 2009 i są dobrze widoczne w tym winie.