Tacos jagnięce z rożna z morelą-Chipotle Baste

Tacos jagnięce z rożna z morelą-Chipotle Baste
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne,więc wypróbuj Tacos jagnięce z rożna z morelowym Bastem Chipotle. Jedna porcja tego dania zawiera około 57g białka, 47g tłuszczu i w sumie 1224 kalorii. Za 8,06 zł za porcję, ten przepis okładki 52% Twoje dzienne zapotrzebowanie na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. Tylko kilka osób zrobiło ten przepis, a 1 powiedziałby, że trafił w sedno. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Jest to drogie przepis dla fanów meksykańskiego jedzenia. Jeśli masz pod ręką ocet z czerwonego wina, morele, udziec jagnięcy i kilka innych składników, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza ten przepis trwa z grubsza 4 godziny i 5 minut. Ogólnie rzecz biorąc, ten przepis zarabia solidny wynik spoonacular 72%. Stojak z jagnięciny (z cytryną rozmaryn Baste), Jagnięca udziec jagnięcy na rożnie, oraz Rożna udziec jagnięcy są bardzo podobne do tego przepisu.

Instrukcje

1
Rozgrzej grill do średnio-wysokiego.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
2
Udko jagnięce posmarować olejem, doprawić solą i pieprzem i ułożyć bezpośrednio na grillu do zrumienienia ze wszystkich stron, około 5 minut z każdej strony.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
3
Zdejmij nogę i przymocuj do pręta rożna.
4
Gotuj jagnięcinę na rożnie przez 1 1/4 do 1 1/2 godziny lub do momentu ugotowania do średnio rzadkiego wysmażenia. W ciągu ostatnich 20 minut grillowania zacznij fastrygować glazurą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
5
Wyjmij jagnięcinę z grilla i ponownie podlać glazurą i odstawić na 20 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Przygotowany Japoński Dressing SezamowyPrzygotowany Japoński Dressing Sezamowy
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
6
Pokrój jagnięcinę w poprzek ziarna na plastry o grubości 1/4 cala.
Składniki, których będziesz potrzebować
1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej1 Funt Kiełbasy Klonowej, Luzem Lub Wyjęte Z Dużej Osłonki Ogniwowej
Groch łuskany, OpcjonalnieGroch łuskany, Opcjonalnie
7
Podawać złożone w ciepłych tortillach z rozdrobnioną rzymską, kozim serem, zwęglonym kukurydzianym guacamole i salsą pomidorową.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser KoziSer Kozi
Hot Dogi, GrillowaneHot Dogi, Grillowane
Mrożone Wegetariańskie Kotleciki Z KurczakaMrożone Wegetariańskie Kotleciki Z Kurczaka
12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych12 Oliwek Nadziewanych Pimiento, Posiekanych
1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę1/2 Funta Ostrego Cheddara, Pokrojonego W Kostkę
Zęby PrzyrodzeniaZęby Przyrodzenia
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
8
Rozgrzej grill lub użyj bocznych palników grilla. W rondelku wymieszać olej, cebulę, czosnek, ocet i cukier. Gotuj, aż cukier się rozpuści, a ocet zmniejszy się o połowę.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cienkie Plasterki Szynki Virginia Lub ProsciuttoCienkie Plasterki Szynki Virginia Lub Prosciutto
Mrożone Wegetariańskie Kruszone MięsoMrożone Wegetariańskie Kruszone Mięso
2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto2 Saszetki Goya Sazon Z Kolendrą I Annatto
2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej2-1/4 Szklanki śmietanki Kremówki, Podzielonej
1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego1 1/2 Funta Sera Tallegio, Posiekanego
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm1 Funt Małych Czerwonych Ziemniaków Pokrojonych Na Kawałki O Wielkości 2,5 Cm
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
9
Dodaj posiekane morele i gotuj przez 10 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ser Tallegio, PosiekanySer Tallegio, Posiekany
10
Przenieś mieszaninę do robota kuchennego i dodaj Chipotle. Puree do uzyskania gładkości. Wróć do puli. Służy do podlania udka jagnięcego z rożna.
Składniki, których będziesz potrzebować
Noga JagnięcaNoga Jagnięca
Papryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu AdoboPapryczki Chipotle W Sosie Adobo, Drobno Posiekane, Plus 2 łyżki Sosu Adobo
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Plus 2 łyżki Lodowatej WodyPlus 2 łyżki Lodowatej Wody
1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce1 Mała Szalotka Pokrojona W Cienkie Półksiężyce
11
Połącz wszystkie składniki w misce i pozostaw w temperaturze pokojowej na 30 minut przed podaniem.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu
12
Usuń zewnętrzną łuskę z kukurydzy i poluzuj jedwabie bez usuwania. Zanurz w wodzie i umieść bezpośrednio na gorącym grillu na 15 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 CmPasternak, Obrany I Pokrojony Na Kawałki O Grubości 1,25 Cm
świeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożonaświeża Lub Mrożona Kukurydza żółta, Biała Lub Typu Shoepeg, Rozmrożona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
13
Wyjmij z grilla.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Sambal (pasta Czosnkowo-chili)Sambal (pasta Czosnkowo-chili)
14
Usuń pozostałe łuski i jedwabie i odetnij jądra z kolby.
15
Połącz wszystkie składniki w misce i dopraw solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Steki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli ChceszSteki Z Rostbefu Nowojorskiego Z Kością, Jeśli Chcesz
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Winegret Z WermutuWinegret Z Wermutu

Składniki

2dojrzałe awokado, obrane, pestki i pokrojone w kostkędojrzałe awokado, obrane, pestki i pokrojone w kostkę2Spód: okruszki z herbatników graham8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego8 (1/4-calowych) grubych plastrów sera szwajcarskiego2Spód: okruszki z herbatników grahamchipotle przecier z pieprzuchipotle przecier z pieprzu591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweliście kolendry, posiekaneliście kolendry, posiekane591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliweposiekane liście kolendryposiekane liście kolendry227papryka habanerosuszone morele, namoczone przez 1/2 godziny w ciepłej wodzie i posiekanesuszone morele, namoczone przez 1/2 godziny w ciepłej wodzie i posiekane2kłosy kukurydzakłosy kukurydza166-caloweTortille z mąkiTortille z mąki3goździkiczosnek posiekanyczosnek posiekany3goździkiczosnek grubo posiekanyczosnek grubo posiekany454papryka habaneroser kozi, pokruszonyser kozi, pokruszony1jalapeno pokrojone w kostkęjalapeno pokrojone w kostkę1limonka, soczystalimonka, soczysta1udziec jagnięcy bez kości, około 7 funtówudziec jagnięcy bez kości, około 7 funtów591 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwesteki z nowojorskiego stripsusteki z nowojorskiego stripsu1porcja startego parmezanuświeże liście oregano, posiekane (zalecane: meksykańskie oregano)świeże liście oregano, posiekane (zalecane: meksykańskie oregano)1largesczerwona cebula, pokrojona w kostkęczerwona cebula, pokrojona w kostkę1cebula czerwona drobno pokrojona w kostkęcebula czerwona drobno pokrojona w kostkę1łyżka czerwony ocet winnyczerwona cebula, grubo posiekanaczerwona cebula, grubo posiekana9461 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa1 łyżka plus 1 łyżeczka soli koszernej, dodatkowo do przyprawiania mięsa227papryka habanerorozdrobniona sałata rzymskarozdrobniona sałata rzymska81 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i świeżo zmielony czarny pieprzSól i świeżo zmielony czarny pieprz81 opakowanie budyniu instant JELL-O o smaku dyni i przypraw korzennychSól i świeżo zmielony pieprzSól i świeżo zmielony pieprz1serrano chile, drobno posiekaneserrano chile, drobno posiekane7101 funt świeżego Mafaldi, jeśli to możliwe2-1/4 szklanki śmietanki kremówki, podzielonej2-1/4 szklanki śmietanki kremówki, podzielonej6largespomidory pokrojone w kostkępomidory pokrojone w kostkę2Spód: okruszki z herbatników graham1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw1 1/2 łyżeczki mieszanki przypraw

Polecane wino: Pinot Noir, Riesling, Sparkling Rose

Tacos działa naprawdę dobrze z Pinot Noir, Riesling i musującym różem. Kwaśne białe wina, takie jak riesling lub czerwone o niskiej zawartości taniny, takie jak pinot noir, dobrze komponują się z potrawami Meksykańskimi. Musujące różowe to również bezpieczne połączenie. Jednym z win, które można spróbować, jest Brooks Willamette Valley Pinot Noir. Ma 4,3 na 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 25 dolarów.
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Brooks Willamette Valley Pinot Noir
Piękny perfumowany nos bogatego dżemu wiśniowego, żurawiny Dziękczynienia z tartą skórką pomarańczową, grzybów smardzowych i czarnej trufli. Wspaniała wysoka nuta czarnej herbaty, skóry i potpourri. Wino jest tak soczyste w ustach, pokrywając podniebienie bogatą, ciemną wiśnią, ciepłą maliną, czerwoną porzeczką i czarną śliwką. Na grillu jest cudowna ziemistość grzybów portabella, pieczonych warzyw, tłuszczu z bekonu i wędzonych mięs. Ten Pinot kończy się dojrzałymi owocami, ziemią i złożonością oraz nutą liścia pomidora i ziemistości. Po prostu pyszne!
TrudnośćEkspert
Gotowe W4 hrs, 5 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia48
Magazyn