Tłoczone tofu, pieczona kaczka i Broccolini Stir-Fry
Tłoczone tofu, pieczona kaczka, i Broccolini Stir-Fry może być tylko przystawka szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 14g białka, 22g tłuszczu, oraz w sumie 302 kalorie. Na $3.29 za porcję, ten przepis okładki 12% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina. Udaj się do sklepu i odebrać brązowy tofu, olej sezamowy, ząbki czosnku, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 54%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Chrupiące tłoczone Tofu z czosnkiem i miętą, Stir-Fry z wołowiną i brokułami, oraz Kurczak z brokułami Stir-Fry.
Instrukcje
Broccolini gotować w garnku z osoloną wodą, aż będzie jasnozielony, 2 do 3 protokół.
Odcedzić, spłukać zimną wodą i dobrze spuścić. Odstawić.
Pokroić tofu na bardzo cienkie (1/8 cala. grube) plastry i umieścić w misce. Wymieszać razem 1 łyżeczkę. cukier, 1/4 łyżeczki. pieprz, ocet, 1 1/2 łyżki. sos sojowy i 2 łyżeczki. olej sezamowy w małej misce. Umieścić obok pieca wraz z tofu, mięso z kaczki, i czosnek.
Skórę kaczki cienko pokroić i ogrzać, wraz z tłuszczem, na dużym woku lub patelni na średnim ogniu. Gotować tłuszcz i skórę, mieszając 2 do 3 minut, aż większość tłuszczu stopi się i skóra jest chrupiąca.
Skórę przełożyć łyżką szczelinową Na Ręczniki papierowe.
Wylać wszystko, ale około 2 łyżki. tłuszcz z patelni (jeśli nie masz tak dużo tłuszczu, dodaj olej rzepakowy, aby uzupełnić różnicę).
Dodaj czosnek do patelni i niech skwierczeć tylko do pachnące, o 15 sekund.
Dodaj tofu i szczyptę soli i cukru. Gotować 30 sekund, następnie dodać mięso z kaczki i podsmażyć 30 sekund, aby ogrzać.
Dodać broccolini i stir-fry 2 protokół do ciepła.
Ponownie wymieszaj sos przyprawowy, a następnie dodaj do woka. Gotuj, aż większość płynu zostanie wchłonięta, około 1 minuty. Doprawić solą lub sosem sojowym.
Przenieść do płyty lub płytkiej miski i posypać pozostałą 1 łyżeczkę. olej sezamowy i biały pieprz do smaku.
Podawać skwarki z kaczki z boku, aby pozostały chrupiące, do posypania na wierzchu.