Słynne latki Adama i Maxine
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj słynnych Latkes Adama i Maxine. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 2G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 156 kalorii. Ten przepis służy 24. Na 64 grosze za porcję, ten przepis okładki 5% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odebrać russet ziemniaki, sól koszerna, brązową cebulę, i kilka innych rzeczy, aby to dzisiaj. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. To będzie hit w Twoim Chanuka wydarzenie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni żydowskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 26%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Latki Maxine, Słynna zupa Tortilla Adama, oraz Makaronowa Sałatka Maxine dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 163°. Obierz ziemniaki. Używając dużych otworów tarki pudełkowej lub tarki na robocie kuchennym, zetrzyj ziemniaki i łyżki.
Przenieść do dużego ręcznika kuchennego.Zbierz końce ręcznika; skręć nad zlewem andsqueeze mocno, aby wykręcić jak najwięcej liquidas. Otwórz ręcznik; wrzucić mieszaninę doosen. Zbierz ręcznik; wykręcić jeszcze raz.
Ubić jajka, bułkę tartą, sól, pieczenie i pieprz w średnim bowlto blend.
Dodać mieszaninę ziemniaków. Za pomocą yourfingers, mieszać aż dobrze powlekane. (Mieszanka Latke powinna być mokra i gęsta, nie soupy.)
Linia duża obramowana blacha do pieczenia zkilka warstw ręczników papierowych. Umieścić wirerack w innym dużym obramowanym bakingsheet; odstawić.
Ciepła 2 łyżki schmaltz, ifusing, i 2 łyżki oleju (lub 4 łyżki oleju, jeśli nieużywanie schmaltz; tłuszcz powinien mierzyć about1/8") W 12 " nonstick patelni na średnim ogniu. Upuść niewielką ilość latkemixture na patelnię. Jeśli tłuszcz skwierczy wokół kości, jest gotowy. (Nie pozwól, aby tłuszcz palił.)
Pracując partiami i dodając więcejeschmaltz i oleju do patelni w razie potrzeby, aby utrzymać 1/8 " tłuszczu, upuść duże łyżki mieszanki na patelnię, delikatnie naciskając tylną łyżką lub łopatką, aby lekko spłaszczyć.(Jeśli mieszanina staje się wodnistapoczatki, wymieszać, aby włączyć; Nie drenować.)
Gotować latkes, od czasu do czasu obracając pandla nawet brązowieje, aż złoto brązowy i gotowane przez, 2 1/2-3 protokół na stronę. (Jeśli małe kawałki ziemniaka unoszące się w oleju zaczynają się palić, ostrożnie odcedzić.)
Przenieś latkes na papierowy ręcznik-linedbaking sheet, aby osuszyć, a następnie przenieś toprepared stelaż z drutu.
Umieść arkusz z latkesin piekarnik, aby utrzymać ciepło i chrupiące whilecooking Pozostałe latkes.
Podawać ciepłe latkes z musem jabłkowym itwój krem.