Słoneczna sałatka żelatynowa
Sałatka żelatynowa Sunshine wymaga około 30 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 4 g tłuszczu i łącznie 143 kalorie. Za 66 centów za porcję, ten przepis pokrywa 3% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 15 osobom. 1 osoba przygotowała ten przepis i zrobi go ponownie. Mieszanka bananów, ananasa, jajka i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. Niewielu osobom naprawdę podobał się ten hor d'oeuvre. Jest to dostarczane przez Taste of Home. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 15%, to danie jest raczej złe. Wypróbuj sałatkę żelatynową Tropical Sunshine, formę żelatynową Sunshine i sałatkę Sunshine, aby zapoznać się z podobnymi przepisami.
Instrukcje
W dużej misce rozpuść żelatynę cytrynową i pomarańczową we wrzącej wodzie. Zamieszaj zimną wodą. Przykryj i przechowuj w lodówce do częściowego stężenia, około 1-1/2 godziny.
Odcedź ananasa, zachowując sok.
Dodaj tyle wody do soku, aby zmierzyć 1 szklankę.
Zmieszaj banany, pianki i ananasa w mieszaninę żelatyny.
Przenieś do 13-calowego. x 9 cali danie. Przykryj i przechowuj w lodówce, aż będzie twarde.
W małym rondlu wymieszaj substytut cukru i mąkę. Stopniowo dodawaj mieszaninę soku ananasowego. Gotuj i mieszaj na średnim ogniu, aż zgęstnieje i zacznie bulgotać. Zredukować ciepło; gotować i mieszać 2 minuty dłużej.
Wmieszaj niewielką ilość gorącego nadzienia do jajka; wszystko z powrotem na patelnię, ciągle mieszając. Doprowadzić do delikatnego wrzenia; gotować i mieszać przez 2 minuty.
Zdjąć z ognia; mieszać masło aż się rozpuści.
Ochłodzić do temperatury pokojowej bez mieszania. Dodać ubitą polewę.
Rozsmarować na żelatynie. Przykryj i przechowuj w lodówce przez co najmniej 1 godzinę przed pokrojeniem.
Polecane wino: Chardonnay, Sauvignon Blanc, Gruener Veltliner
Sałatka świetnie komponuje się z Chardonnay, Sauvignon Blanc i Gruener Veltliner. Zarówno Sauvignon Blanc, jak i Gruner Veltliner mają nuty ziołowe, które uzupełniają sałatki wystarczającą ilością kwasu, aby pasowały do cierpkiego winegretu, podczas gdy Chardonnay może być dobrym wyborem do kremowych sosów sałatkowych. Możesz spróbować Pindar Peacock Chardonnay. Recenzentom podoba się to z oceną 4 na 5 gwiazdek i ceną około 10 dolarów za butelkę.
![Chardonnay Pindar Peacock]()
Chardonnay Pindar Peacock
Wyraźne, żywe z nutami gruszki i jabłka, z subtelnymi nutami wanilii pochodzącej ze starzenia w dębie. Świetne wino w świetnej cenie. Znakomite do ryb, cielęciny i serów. Najlepsze wino spożywcze.