Słodko pieczone kawałki dyni z rozmarynem i żołędziami

Słodko pieczone kawałki dyni z rozmarynem i żołędziami wymagają około 50 minut od początku do końca. Jedna porcja tego dania zawiera około 1 g białka, 12 g tłuszczu i łącznie 197 kalorii. Ten przepis służy 8 osobom. Za 47 centów za porcję ten przepis pokrywa 5% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka dyni żołędziowej, brązowego cukru, sproszkowanego chili i kilku innych składników wystarczy, aby ten przepis był tak smaczny. 5 osób było zadowolonych, że wypróbowało ten przepis. Świetnie sprawdza się jako dodatek do dań. Jest to dobra opcja, jeśli stosujesz dietę bezglutenową, lakto ovo wegetariańską i przyjazną dla fodmap. Jest dostarczany przez Foodnetwork. Z wynikiem łyżkowym wynoszącym 20%, to danie jest raczej złe. Jeśli podoba Ci się ten przepis, mogą Ci się spodobać także takie przepisy, jak pikantne ćwiartki dyni z pieczonym żołędziem – 2 punkty, pikantne ćwiartki dyni z pieczonym żołędziem – 2 punkty i ćwiartki dyni z pieczonym żołędziem w brązowym cukrze.
Instrukcje
Zobacz, jak zrobić ten przepis.
Rozgrzej piekarnik do 400 stopni F.
Za pomocą ostrego noża przekrój dynię na pół od góry do dołu. Za pomocą łyżki wyskrobujemy zawartość środka.
Każdą połówkę pokroić na 4 równe części, a następnie ułożyć je skórą do dołu w naczyniu do pieczenia.
Połącz masło, brązowy cukier, sól, rozmaryn i proszek chili w misce i wymieszaj na pastę. Powstałą pastą posmaruj całą dynię.
Piec w piekarniku przez 20 minut. Następnie posmaruj dno formy masłem i włóż do piekarnika na kolejne 20 minut.
Podawać w naczyniu do zapiekania, na koniec polewając sosem. Pyszny!