Słodko-kwaśna fasola
Sweet-Sour Kidney Beans to bezglutenowe, bezmleczne, lakto ovo wegetariańskie i wegańskie danie główne. Za 1,25 USD za porcję ten przepis pokrywa 25% dziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 4 osobom. Jedna porcja tego dania zawiera około 16 g białka, 1 g tłuszczu i łącznie 424 kalorie. Ten przepis przypadł do gustu 1 smakoszom i kucharzom. Ten przepis z Taste of Home wymaga brązowego cukru, sosu sojowego, marchewki i papryki. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Biorąc wszystko pod uwagę, zdecydowaliśmy, że ten przepis zasługuje na łyżkową ocenę 79%. Ten wynik jest dobry. Jeśli podoba Ci się ten przepis, przejrzyj podobne przepisy: Fasola słodko-kwaśna, Fasola szparagowa słodko-kwaśna i Fasola szparagowa słodko-kwaśna.
Instrukcje
Odcedź ananasa, zachowując sok. Odłóż ananasa na bok. W misce wymieszaj brązowy cukier, skrobię kukurydzianą i imbir.
Dodaj wystarczającą ilość wody do zarezerwowanego soku, aby zmierzyć 1/2 szklanki; wymieszać z mieszaniną skrobi kukurydzianej, aż będzie gładka.
Dodaj ocet i sos sojowy; odłożyć na bok.
Na dużej patelni lub woku z powłoką nieprzywierającą pokrytą sprayem kuchennym podsmaż cebulę, paprykę i marchewkę, aż będą chrupiące.
Dodaj czosnek; smaż 1 minutę dłużej.
Dodaj fasolę, pomidor i zarezerwowany ananas. Gotuj i mieszaj przez 2-3 minuty lub do momentu, aż się rozgrzeje. wymieszaj mieszaninę sosu sojowego i dodaj do mieszanki fasoli. Doprowadzić do wrzenia; gotować i mieszać przez 1-2 minuty lub do momentu, aż zgęstnieje.
Podawać z ryżem według uznania.