Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na desery,więc wypróbuj słodko-gorzkie ciasteczka czekoladowe. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 1G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 83 kalorie. Ten przepis służy 60 i kosztuje 14 centów za porcję. Niewiele osób robiło ten przepis, a 1 powiedziałoby, że trafił w sedno. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 5 godzin. Jeśli masz pod ręką proszek do pieczenia, mąkę, cukier granulowany i kilka innych składników, możesz to zrobić. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 8%. Ta partytura jest do poprawy. Podobne przepisy to Słodko-Gorzkie Ciasteczka Czekoladowe, Słodko-Gorzkie Ciasteczka Czekoladowe, oraz Żurawinowe, słodko-gorzkie ciasteczka czekoladowe w słoiku Mix.
Instrukcje
1
Wymieszać mąkę, kakao, proszek do pieczenia i sól w misce, aż się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Proszek Do Pieczenia
Kakao W Proszku
Mąka Uniwersalna
Sól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Trzepaczka
Cukierki Peachie-o
2
Ubij razem masło i cukier granulowany w dużej misce z mikserem elektrycznym ze średnią prędkością do bladego i puszystego, około 2 minut w mikserze stojącym (najlepiej wyposażonym w mocowanie łopatkowe)lub 4 minuty z ręcznym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Granulowany
Masło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Mikser Ręczny
Mikser Stojący
Cukierki Peachie-o
3
Dodaj jajko i wanilię, ubijając do połączenia. Zmniejsz prędkość do niskiej, następnie dodaj mieszaninę mąki i wymieszaj, aż dobrze się połączą.
Składniki, których będziesz potrzebować
Wanilia
Mąka Uniwersalna
Jajko
4
Dodać czekoladę i orzechy i wymieszać aż się połączy. Przykryć miskę folią i schłodzić ciasto do jędrności, około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Czekolada
Ciasto
Orzechy
3/4 Szklanki Posiekanej świeżej Bazylii
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Folia Foliowa
Cukierki Peachie-o
5
Umieść stojaki w górnej i dolnej części piekarnika i rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
6
1 łyżkę ciasta rozwałkować w 1-calową kulkę, następnie lekko spłaszczyć dłonią tworząc krążek o grubości 1/3 cala i zalać cukrem cukierniczym. Dodać więcej ciasteczek w ten sam sposób, układając je 2 cale od siebie na nieczystych blach do pieczenia.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Pliki Cookie
Ciasto
Rolka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Blacha Do Pieczenia
7
Upiec ciasteczka, zmieniając pozycję arkuszy w połowie pieczenia, aż nadmuchają i lekko pękają, łącznie 8 do 10 minut, a następnie przenieść metalową szpatułką do stojaków, aby całkowicie ostygnąć. Ciastka polewamy cukrem cukierniczym.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cukier Puder
Pliki Cookie
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Piekarnik
Szpatułka
1
Ciasteczka przechowywać, warstwowe między arkuszami papieru woskowego lub pergaminu, w hermetycznym pojemniku w temperaturze pokojowej 1 tydzień.