Słodkie ziemniaki z sosem żurawinowym

Słodkie ziemniaki z sosem żurawinowym
Słodkie ziemniaki z sosem żurawinowym wymagają z grubsza 45 minut od początku do końca. Na 76 centów za porcję, dostajesz przystawkę, która serwuje 8. Obserwujesz swoją figurę? Ten bezglutenowy przepis ma 264 kalorie, 2G białka, oraz 3G tłuszczu na porcję. Ten przepis jest lubiany przez 1 smakoszy i kucharzy. Można się nim cieszyć w każdej chwili, ale jest to szczególnie dobre dla Święto Dziękczynienia. Mieszanka mocno brązowego cukru, masła, słodkich ziemniaków i garści innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak smaczny. Przynosi wam to moje przepisy. Ogólnie ten przepis zarabia raczej kiepski wynik spoonacular 34%. Podobne przepisy to Słodkie ziemniaki z masłem żurawinowym, Słodkie Ziemniaki Szkliwione Żurawiną, oraz Żurawina Streusel Słodkie Ziemniaki.

Instrukcje

1
Make-Ahead: umyć słodkie ziemniaki; nakłuć kilka razy widelcem. Ułóż na papierowych ręcznikach w kuchence mikrofalowej, pozostawiając 1 " między każdym. Kuchenka mikrofalowa na wysokości 22 minut, przestawianie ziemniaków raz; odstawić 5 minut. Ostudzić ziemniaki w dotyku; obrać i pokroić w plasterki 1/2". Ułóż plastry w lekko zachodzącym spiralnym wzorze 1 do 2 warstw grubości w 12 " okrągłym naczyniu do pieczenia; odstawić.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
Tuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I CebuląTuba PHILADELPHIA® Serek Z Szczypiorkiem I Cebulą
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych8 Sztuk 1-uncjowych, Pojedynczo Pakowanych Paluszków Serowych
6 Plastrów Galaretki żurawinowej6 Plastrów Galaretki żurawinowej
1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania1/2 Szklanki Niesolonego Masła (1 Kostka) W Temperaturze Pokojowej, Plus Więcej Do Posmarowania
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
2
W międzyczasie, połączyć sos żurawinowy i pozostałe 6 składników w rondlu; doprowadzić do wrzenia. Zmniejszyć ciepło; gotować na wolnym ogniu, odkryte, 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Usunięto Z Obudowy OgniwaUsunięto Z Obudowy Ogniwa
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve2 łyżki Roztopionej Margaryny Pareve
3
Na słodkie ziemniaki polać mieszanką żurawinową; ostudzić. Przykryć szczelnie i schłodzić przez noc.
Składniki, których będziesz potrzebować
2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane2 Małe Słodkie Ziemniaki, Obrane I Posiekane
(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)(możesz Ich Nie Potrzebować, Jeśli Udało Ci Się Zdobyć Chleb żurawinowy Wymieniony Powyżej)
4
Kiedy gotowy do
1
Wyjąć z lodówki; odstawić na 30 minut. Odkryć i piec w 350 przez 30 minut lub aż dokładnie ogrzane i bąbelki.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu1/2 Szklanki Drobno Startego świeżego Lub Odsączonego Przygotowanego Chrzanu
TrudnośćŚredni
Gotowe W45 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia10
Magazyn