Słodkie ziemniaki, Okra i Gumbo z ciecierzycy
Słodki ziemniak, Okra, i ciecierzyca Gumbo może być tylko zupa szukasz. Ten przepis sprawia, że 6 porcji z 223 kalorie, 9g białka, oraz 3G tłuszczu każdy. Na 2,33 zł za porcję, ten przepis okładki 25% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Udaj się do sklepu i odbierz seler, pieprz, paprykę i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 1 godzina i 15 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni kreolskiej. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 74%. Ten wynik jest całkiem niezły. Spróbuj Sałatka z pieczonych słodkich ziemniaków i Okra, Owoce morza i Okra Gumbo, oraz Krewetki i Okra Gumbo dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodaj cebulę i szczyptę sody oczyszczonej (opcjonalnie, ale przyspiesza brązowienie). Gotować, mieszając, aż cebula zbrązowieje, dodając wodę przez łyżeczkę w razie potrzeby, aby zapobiec przywieraniu.
Dodać pieprz, seler, i czosnek i gotować przez 2 Więcej minut.
Dodaj wodę lub bulion warzywny i pomidory, mieszając, aby połączyć. Następnie dodaj wszystkie pozostałe składniki z wyjątkiem płynnego dymu i masła orzechowego. Gotować na wolnym ogniu, aż słodkie ziemniaki będą miękkie i po prostu blisko rozpadu, co najmniej godzinę, aby dać smakom szansę na mieszanie. Tuż przed podaniem wymieszaj płynny dym i masło orzechowe (pomaga, jeśli najpierw wymieszasz masło orzechowe z kilkoma łyżkami gorącego bulionu).
Usunąć liście laurowe i podawać na ryżu.