Słodkie Ziemniaki Cebulowe Au Gratin
Słodkie ziemniaki cebulowe Au Gratin to bezglutenowe przystawka. Ten przepis służy 4. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 26g białka, 36 g tłuszczu, oraz w sumie 645 kalorii. Na 2,88 zł za porcję, ten przepis okładki 26% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Nie Wiele osób zrobiło ten przepis, a 2 powiedziałoby, że trafiło w sedno. Mieszanka mielonego tymianku, ziemniaki fingerling, śmietana, i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis tak przepyszne. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 30 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 64%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Placek Ziemniaczano-Cebulowy, Słodkie Ziemniaki Au Gratin, oraz Słodkie Ziemniaki Au Gratin.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Rozgrzać małą patelnię z masłem na średnim ogniu.
Dodać cebulę, doprawić solą mielony tymianek, liść laurowy i gotować, aż bardzo miękkie i słodkie i lekko karmelizowane, 20 protokół. Doprawić solą i pieprzem do smaku i wyrzucić liść laurowy.
Podczas gdy cebula gotować, umieścić ziemniaki w średnim garnku i przykryć wodą. Doprowadzić do wrzenia, następnie posolić wodę i gotować do miękkości, 12 do 15 minut.
Odcedzić i wrzucić ziemniaki do gorącego garnka. Ziemniaki rozgnieść ze śmietaną i parmezanem, doprawić solą i pieprzem do smaku.
Ułóż puree ziemniaczane w pojedynczych zapiekanych naczyniach lub 1 płytkiej zapiekance. Top ziemniaki z cebulą i serem Gruyere.
Umieść je na patelni arkusza i brązowy pod gorącym brojlerem, aż bąbelki, o 2 protokół.
Wyjąć z piekarnika i podawać na gorąco.