Słodkie morele BBQ krewetki Kabobs
Need a dairy free main course? Słodkie morele BBQ krewetki Kabobs może być znakomity przepis, aby spróbować. Na 3,01 zł za porcję, ten przepis okładki 17% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja zawiera 327 kalorii, 31g białka, oraz 6G tłuszczu. Ten przepis służy 4. Udaj się do sklepu i odbierz krewetki, sos barbecue wędzony hickory, kuskus i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 50 minut. Ten przepis jest typowy dla kuchni amerykańskiej. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 49%. Ten wynik jest całkiem niezły. Podobne przepisy to Sweet ' N Sour Shrimp & Bacon Kabobs, Apricot Glazed Kabobs, oraz Morelowe Grillowane Jagnięce Kaboby.
Instrukcje
Moczyć cztery 10-calowe szaszłyki bambusowe w wodzie przez co najmniej 30 minut, aby zapobiec przypaleniu.
Ustaw sterowanie piekarnikiem na pieczenie.
Wymieszać sos barbecue, konfitury i czerwoną paprykę w małej misce; odstawić.
Owiń pasek boczku wokół każdego kasztana wodnego. Krewetki wątku i kasztany wodne na przemian na każdym szaszłyku bambusa, pozostawiając przestrzeń między każdym kawałkiem.
Umieścić na stojaku w patelni brojlerów.
Broil kabobs z topami około 4 cali od ciepła 6 minut, szczotkowanie często z mieszaniną sosu. Włącz kabobs; pędzel z mieszanką sosu. Broil 5 do 6 minut dłużej lub aż krewetki są różowe i firmy. Wyrzucić pozostałą mieszaninę sosu.
Kabobs podawać z kuskusem.
Polecane wino: Pinot Grigio, Riesling, Sauvignon Blanc
Krewetki w menu? Spróbuj sparować z Pinot Grigio, Riesling i Sauvignon Blanc. Te ostre białe wina dobrze sprawdzają się z krewetkami przygotowywanymi na różne sposoby, czy to z grilla, smażone, czy w sosie czosnkowym. Jedno wino można spróbować Ziobaffan Organic Pinot Grigio. Ma 4,6 z 5 gwiazdek, a butelka kosztuje około 17 dolarów.
![Ziobaffa Organic Pinot Grigio]()
Ziobaffa Organic Pinot Grigio
Ziobaffa Organic Pinot Grigio ma świeże, bogate aromaty jabłek i gruszek z nutami cytrusów, które blakną w kwiatowy bukiet, a na podniebieniu jest jasny i świeży o wspaniałych owocowych smakach.ZIOBAFFA Pinot Grigio doskonale komponuje się z szeroką gamą lżejszych dań, zwłaszcza ryb/skorupiaków, drobiu, makaronów w sosie śmietanowym i bardziej miękkich serów. To także idealny aperitif. Mieszanka: 100% Pinot Grigio