Słodkie i lepkie Roladki karmelowo-orzechowe
Ten przepis sprawia, że 8 porcji z 263 kalorie, 3G białka, oraz 16G tłuszczu każdy. Na 68 centów za porcję, ten przepis okładki 4% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. 3 ludzie zrobili ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i odbierz mieloną gałkę muszkatołową, złoty brązowy cukier, masło i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 3 godziny i 25 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 16%. Ten wynik jest raczej zły. Spróbuj Karmelowo-orzechowe dyni lepkie rolki z King ' s Hawaiian ® Dinner Rolls # KHHolidayRollCall, Easy Caramel Sticky Rolls, oraz Lepkie Roladki Karmelowo-Orzechowe dla podobnych receptur.
Instrukcje
Zobacz jak zrobić ten przepis.
Umieść stojak na środku piekarnika i rozgrzej do 375 stopni F.
Umieścić orzechy laskowe na blasze i tosty w piekarniku, aż pachnące i światło złoty, 12 do 15 protokół.
Wyjąć z piekarnika i ostudzić. Orzechy drobno posiekać i odstawić.
Lekko posmaruj szklanym lub ceramicznym naczyniem z ciasta o średnicy 9 cali.
Umieścić 2 1/2 łyżki masła w małym rondlu i mieszać na średnim ogniu, aż się stopi. Wymieszać 1/4 szklanki brązowego cukru, agawy i soku z cytryny.
Do przygotowanego ciasta wlać masę z masłem i cukrem.
Posypać 1/3 szklanki prażonych orzechów laskowych równomiernie syrop w naczyniu i odstawić.
Wymieszać pozostałe 1/4 szklanki brązowego cukru, cynamonu i gałki muszkatołowej w małej misce.
Delikatnie rozwiń ciasto półksiężycowe na lekko posmarowanej mąką powierzchni roboczej i mocno dociśnij i ściśnij perforacje razem, aby uzyskać solidny kawałek ciasta.
Rozwałkuj ciasto na prostokąt o wymiarach 12 na 9 cali za pomocą lekko posypanego mąką wałka do ciasta.
Posypać brązową mieszaninę cukru równomiernie na ciasto w ciągu 1/2-cala krawędzi.
Posypać Pozostałe 1/3 szklanki orzechów laskowych na wierzchu.
Zaczynając od jednej krótkiej strony, rozwałkuj ciasto w stylu galaretki.
Przetnij rolkę w poprzek na 8 do 10 rund, każda o szerokości około 1 cala, używając ostrego noża. Ułóż okrągłe, przycięte bokiem w dół, na szczycie syropu w naczyniu na ciasto, z 6 wokół krawędzi naczynia i 2 na środku. Uszczypnij otwarte końce razem z opuszkami palców, aby zapobiec rozsuwaniu się rolek. Kryj się i wyluzuj. Można przygotować 2 godziny wcześniej.
Piec bułki, aż głęboki złoty kolor na wierzchu i soki są brązowe i bulgotanie wokół krawędzi naczynia, o 25 protokół.
Wyjąć z piekarnika i pozostawić na 1 minutę.
Umieść półmisek na talerzu i odwróć rolki na talerzu.
Bułki posypać lekko płatkami soli morskiej. Schłodzić bułki przez 10 do 20 minut i podawać jeszcze ciepłe.