Słodkie ciasto ze szpinakiem Toskanii
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj słodkiego ciasta ze szpinakiem w Toskanii. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 18g białka, 45 g tłuszczu, oraz w sumie 778 kalorii. Ten przepis służy 8. Na $1.7 za porcję, ten przepis okładki 32% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za Wegetariańskie dieta. 82 osób wypróbowało i polubiło ten przepis. Jeśli masz sól, cukier, żółtka jaj i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć masło można śledzić to danie główne z Ciasto Z Masłem Cynamonowym jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 2 godziny. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 83%. Ten wynik jest niesamowity. Spróbuj Toskania Cavatelli, Kurczak Toskański, oraz Sum Toskania dla podobnych receptur.
Instrukcje
Dodać skorupę: w dużej misce, w robocie kuchennym lub na powierzchni roboczej, połączyć mąkę, masło i cukier, aż mieszanina przypomina gruboziarnisty piasek.
Dodać żółtka, proszek do pieczenia, skórkę z cytryny i sól i wymieszać, aż ciasto uformuje się. Uformuj ciasto na dysk, przykryj folią i przechowuj w lodówce przez co najmniej 30 minut.
Lekko posmaruj 10-calową patelnię z głębokim naczyniem.
Rozwałkuj dwie trzecie ciasta na okrąg wystarczająco duży, aby wyłożyć patelnię i dobrze powiesić na bokach. Jeśli chcesz, zrób serię kształtów "fret" wzdłuż zewnętrznej krawędzi ciasta. Aby to zrobić, złóż krawędzie ciasta na, i pociąć na krawędzie i delikatnie naciśnij "fret" kształty ściskając ciasto między kciukiem i palcem wskazującym w odległości około ½ cala od siebie. Widelcem przebić dno i boki skorupy na całym.
Pozostałe ciasto rozwałkować w okrąg i pokroić w paski, aby uformować kratki na wierzchu nadzienia. Przechowywać w lodówce wszystkie ciasta, pokryte folią, aż będzie gotowy do użycia.
Zrobić nadzienie: szpinak ugotować w kilku łyżkach osolonej wody do miękkości.
Ostudzić do temperatury pokojowej. Wyciśnij cały nadmiar wody, a następnie drobno posiekaj szpinak w mini robocie kuchennym. Odstawić.
W maszynce zmielić migdały, aż Tekstura przypomina gruboziarnisty piasek. Odstawić.
W dużej misce ubij żółtka z 1/3 szklanki cukru granulowanego, aż będą kremowe i jasnożółte.
Dodać migdały i ubić, aż dobrze połączone.
Dodaj szpinak, kandyzowaną skórkę i likier i mieszaj, aż dobrze się połączą.
W osobnej dużej misce ubijamy białka, aż uformują się miękkie szczyty, następnie dodajemy pozostałą 1/3 szklanki cukru granulowanego i ubijamy, aż uformują się sztywne, błyszczące szczyty.
Powoli złóż białka do mieszaniny żółtka.
Posypać orzeszkami pinii i top paski ciasta w kratkę wzór.
Piec około 1 godziny, do złotego koloru.
Schłodzić do temperatury pokojowej na drucianym stojaku, następnie posypać cukrem cukierniczym i podawać.