Słodki i pikantny kurczak Satay
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj słodkiego i pikantnego kurczaka Satay. Ten bezglutenowy przepis służy 4 i kosztuje 1,14 zł za porcję. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 22g białka, 6G tłuszczu, oraz w sumie 237 kalorii. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jest ona dostarczana przez Allrecipes. Jeśli masz bambusowe szaszłyki, skondensowane mleko, połówki piersi kurczaka i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Aby zużyć ocet można śledzić to danie główne z Ciasto Z Octem jako deser. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 1 godzina i 46 minut. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia spoonacular wynik 39%, co nie jest takie wspaniałe. Podobne przepisy to Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, Satay z kurczaka z pikantnym sosem orzechowym, oraz Satay Z Kurczaka Z Pikantnym Sosem Orzechowym.
Instrukcje
W średniej misce wymieszać słodzone mleko skondensowane, sos teriyaki, ocet i pastę curry. Kurczak zalać sosem i marynować w lodówce przez co najmniej 1 1/2 godziny.
Rozgrzej grill lub brojlery na duże ciepło.
Kurczaka wyjąć z marynaty i nawlec na szaszłyki. Wyrzucić pozostałą marynatę.
Grill lub kurczaka broil 3 minut na stronie, lub do gotowane przez.