Słodka brukselka z sosem balsamicznym

Słodka brukselka z sosem balsamicznym
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na przystawki, więc spróbuj słodkiej brukselki z sosem balsamicznym. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 4G białka, 5G tłuszczu, oraz w sumie 142 kalorie. Na 92 grosze za porcję, ten przepis okładki 15% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 8. 1 osoba była pod wrażeniem tego przepisu. Mieszanka brukselki, skórki pomarańczowej, balsamicznego sosu winegret i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 20 minut. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i wegańskie dieta. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 93%. Ten wynik jest niesamowity. Podobne przepisy to Ogolona brukselka, szpinakowa Sałatka z orzechów pekan z sosem balsamicznym Bourbon, Brukselka Z Balsamicznym Winegretem, oraz Brukselka z miodem balsamicznym.

Instrukcje

1
Brukselkę ugotować w dużym garnku z wrzącą wodą 6 min. albo do przetargu.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
GarnekGarnek
2
Dobrze spuścić.
3
Tymczasem, połączyć syrop i dressing w dużej patelni; gotować na średnim ogniu 2 min. lub do zredukowania do grubej glazury.
Składniki, których będziesz potrzebować
SyropSyrop
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
4
Dodać brukselkę; gotować 2 min., często mieszając.
Składniki, których będziesz potrzebować
BrukselkaBrukselka
5
Dodać skórkę pomarańczową, lekko wymieszać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa

Wyposażenie

TrudnośćNormalny
Gotowe W20 m.
Porcje8
Ocena Zdrowia76
Magazyn