Szynka wołowa z gotowanymi jajkami

Szynka wołowa z gotowanymi jajkami
Need a jaskiniowiec, bezglutenowy, bezmleczny i pierwotny posiłek poranny? Peklowana wołowina z jajkami w koszulce może być doskonałym przepisem do wypróbowania. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 30g białka, 35 g tłuszczu, oraz w sumie 451 kalorii. Ten przepis służy 4. Na 2,73 zł za porcję, ten przepis okładki 20% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Mieszanka cebuli, peklowana wołowina, jajka i garść innych składników to wszystko, czego potrzeba, aby ten przepis był tak przepyszny. 1 osoba uznała ten przepis za aromatyczny i satysfakcjonujący. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 44%. Ten wynik jest solidny. Podobne przepisy to Szynka wołowa z gotowanymi jajkami, Peklowana wołowina i jajka, oraz Peklowana wołowina z jajkami.

Instrukcje

1
Wlać wystarczającą ilość wody do dużej patelni do pieczenia, aby osiągnąć głębokość 2 cali; ustaw w pobliżu pieca.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiecPiec
2
Wlać wystarczającą ilość wody do dużej patelni nonstick, aby osiągnąć głębokość 1 1/2 cale; dodać 1 łyżeczka soli i doprowadzić do duszenia. Rozbij każde jajko na oddzielny kubek budyniowy. Praca z 4 jaj na partię, delikatnie przesuń 1 jajko na raz do gotującej się wody na patelni. Gotować tylko do momentu ustawienia białek, około 1 minuty (żółtka będą tylko częściowo ugotowane). Za pomocą łyżki szczelinowej ostrożnie przenieść jaja do przygotowanej patelni z wodą. Reserve patelnia z wodą. Zrób z wyprzedzeniem: jajka w koszulce można zrobić 1 godzinę wcześniej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Białka JajBiałka Jaj
BudyńBudyń
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
SólSól
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
3
Odstawić w temperaturze pokojowej.
1
Rozgrzać dużą patelnię nonstick na średnim ogniu; dodać wykończenia tłuszczu i smażyć do jasnobrązowego i tłuszczu renders, o 3 protokół.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
2
Dodaj czerwoną cebulę na patelni i smażyć do miękkości, o 5 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
Cebula CzerwonaCebula Czerwona
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
3
Dodać kapustę i posiekaną mieszankę warzyw korzeniowych i podsmażyć 5 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Warzywa KorzenioweWarzywa Korzeniowe
KapustaKapusta
4
Przenieść mieszankę warzywną do miski; wymieszać z peklowaną wołowiną i ziemniakami. Doprawić do smaku solą i pieprzem.
Składniki, których będziesz potrzebować
Sól I PieprzSól I Pieprz
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
WarzywaWarzywa
ZiemniakZiemniak
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)1 (8 Uncji) Pojemnik Lekkiej Bitej Polewy (takiej Jak Cool Whip®)
5
Dodać ubite jajka i wrzucić do herbu.
Składniki, których będziesz potrzebować
JajkoJajko
6
Roztopić masło w tej samej patelni na średnim ogniu.
Składniki, których będziesz potrzebować
MasłoMasło
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PatelniaPatelnia
7
Dodać peklowaną mieszankę wołową i gotować, aż złoty kolor na dole, od czasu do czasu naciskając łopatką, o 4 protokół. Włącz mieszankę mieszania w małych porcjach i gotować, aż druga strona jest złoty kolor, od czasu do czasu naciskając łopatką, o 3 więcej minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Salsa Kupowana W Sklepie, Do PodaniaSalsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
SzpatułkaSzpatułka
8
Tymczasem przynieś wodę w reserved patelni na wolnym ogniu. Za pomocą szczeliny łyżka, delikatnie przenieść jaja z powrotem do patelni. Gotować tylko do żółtka są miękko ustawione, o 2 protokół.
Składniki, których będziesz potrzebować
WodaWoda
żółtko Jajażółtko Jaja
JajkoJajko
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
łyżka Szczelinowałyżka Szczelinowa
PatelniaPatelnia
9
Peklowaną wołowinę podzielić między talerze. Na wierzch wymieszać z jednym lub dwoma jajkami w koszulce i podawać.
Składniki, których będziesz potrzebować
Jajko GotowaneJajko Gotowane
Peklowana WołowinaPeklowana Wołowina
Salsa Kupowana W Sklepie, Do PodaniaSalsa Kupowana W Sklepie, Do Podania
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje4
Ocena Zdrowia11
Magazyn