Szynka Smażona W Głębokim Tłuszczu
Przepis na szynkę smażoną w głębokim tłuszczu można przygotować w około 25 godzin i 40 minut. Jedna porcja tego dania zawiera około 99g białka, 456g tłuszczu i w sumie 4818 kalorii. Ten bezglutenowy i bezmleczny przepis serwuje 10 i kosztuje 17,44 zł za porcję. Ten przepis z Foodnetwork wymaga miodu, ananasa, oleju arachidowego i brązowego cukru. Sprawdza się jako drogie danie główne. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Biorąc pod uwagę wszystkie czynniki, ten przepis zarabia wynik spoonacular 62%, co jest dobre. Spróbuj Ciasto Z Szynką Głęboką, Koks Smażony W Głębokim Tłuszczu, oraz Indyk Smażony W Głębokim Tłuszczu dla podobnych przepisów.
Instrukcje
W dużej plastikowej wannie umieść wszystkie składniki solanki i mieszaj, aż się rozpuszczą.
Szynkę włożyć do solanki i wstawić na noc do lodówki. Następnego dnia wyjmij szynkę z solanki i dobrze wysusz.
Napełnij frytownicę do indyka olejem arachidowym.
Rozgrzej olej do 375 stopni F. * Uwaga kucharza: w przypadku większej szynki użyj mniej oleju, ponieważ im większa szynka, tym większe będzie przemieszczenie płynu.
Ostrożnie włóż szynkę do frytownicy. W szynce jest dużo wilgoci, olej będzie intensywnie bulgotał, więc bądź ostrożny i opuszczaj go bardzo powoli. Gotuj przez 7 1/2 minuty na Funt. Szynka będzie gotowana, gdy będzie miała 160 stopni F. wewnątrz. Sprawdź to za pomocą termometru z natychmiastowym odczytem, aby upewnić się, że jest ugotowany.
Ostrożnie wyjmij szynkę, pozwalając jej ostygnąć i spuść nadmiar oleju przez około 10 do 15 minut.
Połącz wszystkie składniki w średnim rondlu na małym ogniu i pozwól zredukować do uzyskania syropowatej konsystencji.
Niech glazura lekko ostygnie, a następnie polej nią smażoną w głębokim tłuszczu szynkę.
Podawaj dodatkową glazurę z boku przy stole.