Szynka pieczona z brązowym cukrem i musztardową glazurą
Pieczona szynka z brązowym cukrem i musztardową glazurą jest bezmleczne przystawka. Na 2,51 zł za porcję, ten przepis okładki 1% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Ten przepis służy 12. Jedna porcja zawiera 34 kalorie, 0g białka, oraz 0g tłuszczu. 99 osób uznało ten przepis za pyszny i satysfakcjonujący. Ten przepis z BBC Good Food wymaga szynki na kości, brązowego cukru, musztardy pełnoziarnistej i chleba żytniego. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 3 godziny i 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia improvable spoonacular score of 4%. Szynka pieczona z brązowym cukrem musztarda, Szynka staroświecka z brązowym cukrem i musztardową polewą, oraz Szynka pieczona z brązowym cukrem szynka glazura są bardzo podobne do tego przepisu.
Instrukcje
Surową szynkę umieścić w dużym, czystym wiadrze.
Dodaj wystarczającą ilość wody, aby pokryć i moczyć przez noc lub do 24 godzin z wyprzedzeniem, zmieniając wodę dwukrotnie.
Piekarnik do 180C / 160C wentylator / Gaz
Odcedzić i włożyć szynkę do dużej brytfanny, przykryć szczelnie folią i piec 3 godz.
Wyjąć szynkę z piekarnika i podgrzać do 200C / 180C wentylator / Gaz 6.Ostrym nożem ostrożnie pokroić skórkę z szynki, pozostawiając około 1-2 cm tłuszczu; Wytnij w to wzór w kształcie rombu. W małej misce wymieszać cukier i musztardę, a następnie natrzeć całą szynkę. Piecz przez 30 minut, aż szynka będzie miękka, a na zewnątrz ładna i lepka.
Przynieś do stołu na dużym talerzu wyłożonym liśćmi laurowymi. Aby podać, wyciąć plastry o grubości 1 cm z szynki, aby przejść obok chleba żytniego, ogórków i sosu musztardowego (zrobić własny sos z naszego przepisu poniżej).