Szynka Pieczona

Szynka Pieczona
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej szynki. Na $16.9 za porcję, ten przepis okładki 71% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 988g białka, 768g tłuszczu, oraz w sumie 12334 kalorii. Ten przepis służy 1. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, udekoruj: pierścienie ananasa, goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Suwaki z szynką i serem hawajskim, oraz Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką.

Instrukcje

1
Szynka oznaczona jako "gotuj przed jedzeniem"
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
2
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
3
Umieść szynkę na stojaku na płytkiej patelni do pieczenia. Dla całej 10-do 15-funtowej szynki, odczekaj 18 do 20 minut na Funt; dla Pół-5 do 7 funtów-około 20 minut na funt; lub dla części trzonu lub tyłka ważącej od 3 do 4 funtów, około 35 minut na Funt. We wszystkich przypadkach gotować bez osłony, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 71°. Aby uzyskać atrakcyjne, szybkie wykończenie, wyjąć szynkę z piekarnika około 30 minut przed jej wykonaniem i polewać zgodnie z poniższymi wskazówkami.
Składniki, których będziesz potrzebować
GlazuraGlazura
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
4
II. szynka oznaczona jako "w pełni ugotowana "lub"gotowa do jedzenia"
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
5
Rozgrzej piekarnik do temperatury 163°. aby podgrzać szynkę, umieść ją na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia i upiecz bez przykrycia. Dla całej szynki, pozostawić 15 do 18 minut do funta; na pół, 18 do 24 minut na Funt. Szynka będzie gotowa, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie140. Aby polewać szynkę, wyjmij ją z piekarnika około 30 minut przed jej wykonaniem i zwiększ temperaturę piekarnika do425.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
GlazuraGlazura
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
Patelnia Do PieczeniaPatelnia Do Pieczenia
PiekarnikPiekarnik
6
Usunąć całą skórkę z wyjątkiem kołnierza wokół kości trzonu. Tłuszcz utrzeć w górnej części szynki w diamentowy wzór i pokryć powierzchnię brązowym cukrem, suchą musztardą zwilżoną octem jabłkowym, sokiem z suszonych śliwek, winem lub kroplami szynki.
Składniki, których będziesz potrzebować
Ocet JabłkowyOcet Jabłkowy
Brązowy CukierBrązowy Cukier
Musztarda W ProszkuMusztarda W Proszku
SokSok
śliwkiśliwki
KościKości
WołowinaWołowina
WinoWino
SzynkaSzynka
7
Stud tłuszczu na przecięciach diamentów z całych goździków. Lub udekorować naprzemiennie pół pierścieniami ananasa wysadzanymi żurawiną i gwiazdkami wyciętymi z zachowanej skórki pomarańczowej.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Goździki CałeGoździki Całe
żurawinażurawina
Skórka PomarańczowaSkórka Pomarańczowa
8
Włóż szynkę do piekarnika, ponownie zmniejsz temperaturę piekarnika do 163° i gotuj około 30 minut.
Składniki, których będziesz potrzebować
SzynkaSzynka
Sprzęt, z którego będziesz korzystać
PiekarnikPiekarnik
9
Miejsce na talerzu.
10
Dekoruj: plastrami sosu żurawinowego w galarecie, polanymi cienkimi plastrami pomarańczy lub ananasa.
Składniki, których będziesz potrzebować
Pierścienie AnanasowePierścienie Ananasowe
Sos żurawinowySos żurawinowy
PomarańczowyPomarańczowy
11
Przepisy przedrukowane za zgodą Joy of Cooking, 75th Anniversary Edition Przez Irmę S. Rombauer, Marion Rombauer Becker i Ethan Becker. (c) 2006 Simon & Schuster Inc., Radość gotowania zaufanie, i MRB Odwołalne zaufanie
12
Dodaj notatki moje notatki
13
edytuj moje notatki
14
zrobione
TrudnośćTwardy
Gotowe W45 m.
Porcje1
Ocena Zdrowia78
Magazyn