Szynka Pieczona
Nigdy nie możesz mieć zbyt wielu przepisów na danie główne, więc spróbuj pieczonej szynki. Na $16.9 za porcję, ten przepis okładki 71% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jedna porcja tego dania zawiera mniej więcej 988g białka, 768g tłuszczu, oraz w sumie 12334 kalorii. Ten przepis służy 1. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Udaj się do sklepu i podnieś brązowy cukier, udekoruj: pierścienie ananasa, goździki i kilka innych rzeczy, aby zrobić to dzisiaj. Aby wykorzystać szynkę, można śledzić to danie główne z Jabłkowy Deser Graham jako deser. Jest to dobra opcja, jeśli podążasz za bezglutenowe i bezmleczne dieta. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje mniej więcej 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 79%. Ten wynik jest dobry. Podobne przepisy to Zapiekanka śniadaniowa z szynką i serem, Suwaki z szynką i serem hawajskim, oraz Zapiekanka z szynką i zieloną fasolką.
Instrukcje
Szynka oznaczona jako "gotuj przed jedzeniem"
Rozgrzej piekarnik do 163°.
Umieść szynkę na stojaku na płytkiej patelni do pieczenia. Dla całej 10-do 15-funtowej szynki, odczekaj 18 do 20 minut na Funt; dla Pół-5 do 7 funtów-około 20 minut na funt; lub dla części trzonu lub tyłka ważącej od 3 do 4 funtów, około 35 minut na Funt. We wszystkich przypadkach gotować bez osłony, aż temperatura wewnętrzna osiągnie 71°. Aby uzyskać atrakcyjne, szybkie wykończenie, wyjąć szynkę z piekarnika około 30 minut przed jej wykonaniem i polewać zgodnie z poniższymi wskazówkami.
II. szynka oznaczona jako "w pełni ugotowana "lub"gotowa do jedzenia"
Rozgrzej piekarnik do temperatury 163°. aby podgrzać szynkę, umieść ją na stojaku w płytkiej patelni do pieczenia i upiecz bez przykrycia. Dla całej szynki, pozostawić 15 do 18 minut do funta; na pół, 18 do 24 minut na Funt. Szynka będzie gotowa, gdy temperatura wewnętrzna osiągnie140. Aby polewać szynkę, wyjmij ją z piekarnika około 30 minut przed jej wykonaniem i zwiększ temperaturę piekarnika do425.
Usunąć całą skórkę z wyjątkiem kołnierza wokół kości trzonu. Tłuszcz utrzeć w górnej części szynki w diamentowy wzór i pokryć powierzchnię brązowym cukrem, suchą musztardą zwilżoną octem jabłkowym, sokiem z suszonych śliwek, winem lub kroplami szynki.
Stud tłuszczu na przecięciach diamentów z całych goździków. Lub udekorować naprzemiennie pół pierścieniami ananasa wysadzanymi żurawiną i gwiazdkami wyciętymi z zachowanej skórki pomarańczowej.
Włóż szynkę do piekarnika, ponownie zmniejsz temperaturę piekarnika do 163° i gotuj około 30 minut.
Dekoruj: plastrami sosu żurawinowego w galarecie, polanymi cienkimi plastrami pomarańczy lub ananasa.
Przepisy przedrukowane za zgodą Joy of Cooking, 75th Anniversary Edition Przez Irmę S. Rombauer, Marion Rombauer Becker i Ethan Becker. (c) 2006 Simon & Schuster Inc., Radość gotowania zaufanie, i MRB Odwołalne zaufanie
Dodaj notatki moje notatki