Szynka, pieczarki i warstwy Gruyère
Szynka, pieczarki i warstwy Gruyère mogą być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 13g białka, 7G tłuszczu, oraz w sumie 140 kalorii. Ten przepis służy 8. Na 1,23 zł za porcję, ten przepis okładki 14% Twojego codziennego zapotrzebowania na witaminy i minerały. Jeśli masz szalotkę, mleko, musztardę dijon i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. 1 osoba zrobiła ten przepis i zrobi to ponownie. Przynosi wam to moje przepisy. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Ogólnie ten przepis zarabia całkiem dobry spoonacular wynik 62%. Spróbuj Gruszka i Gruyère warstwy, Boczek, Gruyère i szynka, oraz Gruyere & Prosciutto Strata dla podobnych receptur.
Instrukcje
Rozgrzać olej w dużej patelni nonstick na średnim ogniu.
Dodaj szalotki; smażyć 3 minuty lub do półprzezroczystego.
Dodać grzyby i smażyć 7 minut lub aż grzyby uwolnienia wilgoci. Lekko schłodzić. Wymieszać z szynką i pietruszką.
Ułóż połowę chleba w naczyniu do pieczenia o wymiarach 13 x 9 cali pokrytym natryskiem do gotowania. Wierzch chleba z połową mieszanki grzybowej i 1/2 szklanki rozdrobnionego sera. Powtórz warstwy z pozostałym chlebem, mieszaniną grzybów i 1/2 szklanki sera.
Połączyć mleko i kolejne 4 składniki (przez pieprz), mieszając trzepaczką; równomiernie polać mieszanką chlebową. Przykryć folią pokrytą sprayem do gotowania. Przechowywać w lodówce przez 8 godzin.
Wyjąć warstwy z lodówki i odstawić w temperaturze pokojowej 15 minut.
Piec warstwy, przykryte, w 350 przez 30 minut. Odkryć i piec dodatkowe 20 minut lub aż zestaw i złoty kolor.
W razie potrzeby posypać szczypiorkiem.