Szynka O ' Day Z żytnim Aioli
Szynka O ' Day Z żytnim Aioli może być tylko przystawką, której szukasz. Jedna porcja tego dania zawiera ok. 8G białka, 28g tłuszczu, oraz w sumie 290 kalorii. Ten bezglutenowy, bezmleczny, przyjazny dla fodmap i cały 30 przepis służy 6 i kosztuje 80 centów za porcję. 1 osoba wypróbowała i polubiła ten przepis. Jeśli masz sok z cytryny, szynkę wiejską, musztardę zbożową i kilka innych składników pod ręką, możesz to zrobić. Od przygotowania do talerza, ten przepis zajmuje około 45 minut. Wszystko biorąc pod uwagę, zdecydowaliśmy ten przepis zasługuje na spoonacular wynik 22%. Ten wynik jest raczej zły. Podobne przepisy to Duński Chleb Żytni, Duńska Owsianka Żytnia (Øllebrød), oraz Świeże zioła Aïoli z warzywami wiosennymi / Le Grand AÏOLI.
Instrukcje
Rozgrzej piekarnik do 93°. cienko rozprowadzić musztardę na wyłożonej pergaminem blasze do pieczenia.
Piec do wyschnięcia, 1-1 1/2 godziny.
Umieść jajka w małym rondlu; dodaj wodę do przykrycia o 1 1/2". Doprowadzić do wrzenia; zdjąć z ognia, przykryć i odstawić 5 minut.
Przenieść jajka do miski z lodowatą wodą; ostudzić. Obrać; odstawić na bok (żółtka nadal powinny być płynne).
Toast nasiona kminku na małej patelni na średnim ogniu, często podrzucając, 1 minutę.
Dodać olej z pestek winogron i chleb; gotować, rzucając od czasu do czasu, aż chleb będzie po prostu złoty, o 4 protokół.
Ostudzić, następnie zmiksować w blenderze, aż będzie jak najbardziej gładka; odstawić olej żytni na bok.
Jajka, ocet i sok z cytryny zmiksować w czystym blenderze na gładką masę. Przy włączonym silniku powoli dodajemy olej żytni, następnie oliwę z oliwek; mieszamy aż do zgęstnienia aioli. Przełożyć przez sito do małej miseczki; doprawić solą.
Spread aioli na talerzach, top z szynką, i posypać proszkiem musztardy.